Skönhetsidealen


2022-12-05

Den nuvarande skönhetsidealen förstör människors liv. Skönhetsidealen förstör många människors syn på deras utseende vilket inte är bra. Många tycker dom är fula bara för att dom inte ser ut som alla kändisar eller modeller som är smala och långa. Men ingen kan vara perfekt. Oftast är dom fina modellerna i tidningar eller på foton redigerade. Vissa vill till och med operera sig så dom ser ut som kändisar så att dom ska tycka att dom är snygga. Det drabbar mest tjejer i tonåren.

Jag kan inte fatta att det finns människor som hatar sitt utseende så mycket att dom vill ändra det och vissa går på extrema diets = man äter mindre än man brukar. Ibland är det inte så farligt men ibland så finns det dom som tar det för långt och knappt äter något bara för att få snabba resultat.

Jag tycker man ska känna sig bekväm i sin egen kropp. Man ska tycka man är fin även om man är lite knubbig. Man behöver inte vara smal och se ut som alla kändisar och modeller. Ingen ser exakt ut som den andra vilket är bra. Ingen är ful!

Jag tycker att man ska sluta hata på andras utseenden för det kan påverka dom mentalt så att dom inte mår bra. Att man mår så dåligt är för att man är på sociala medier så mycket nu och är man en person som är tex en influenser så får dom jättemycket hat. Vissa tar det bra och andra tar det inte så bra. Det är väldigt enkelt att hata på någon för ingen vet vem man är som sitter bakom skärmen och skriver såna hatkommentarer. Ibland så hatar man på någon för att man är avundsjuk på den personen vilket inte är bra.

Så jag tycker att personer på magasin ska sluta med att redigera bilderna och man behöver inte alltid ta in smala och snygga personer utan personer som är lite knubbigare för att visa att man inte behöver vara som alla smala modeller och då kanske hatet minskar lite. För att då visar man att alla är fina som dom är,  smala eller inte. Och då kanske folk gillar sig själva mer och mer och då kanske många inte utsätter sig för extrema diets. And people stops operating there face and other stuff.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus