Städa och sortera tankarna


Elev 9B 2011-04-05

www.flickr.com creatice commons by fritzmb
www.flickr.com creatice commons by fritzmb

Jag tror att man drömmer på nätterna för att städa och sortera i tankarna. I drömmarna släpper man lös fantasin och händelser som har hänt under dagen eller kanske för länge sedan, blandas ihop och kan bli hur galet som helst.


Men självklart finns det andra drömmar som t ex dagdrömmar, framtidsdrömmar och mardrömmar. Att dagdrömma är annorlunda mot en dröm på natten. När man dagdrömmer sitter man och tänker sig bort, men man är vaken och kan kontrollera drömmarna på ett annat sätt mot drömmar på natten.

Vissa drömmar lägger man på minnet och vissa drömmar drömmer man flera gånger. En dröm som jag har drömt flera gånger, drömde jag när jag var liten. Det var en mardröm som handlade om att jag och en i min familj blev jagade av en Tyrannosaurius Rex. Drömmen slutade alltid med att någon av oss blev uppäten. Det var en väldigt konstig dröm. Allt var svart i drömmen också. Jag kan tänka mig att jag hade tittat för mycket på ”Jurasik Park” när jag var liten. Det var nämligen min favoritfilm.

De dagar jag kommer ihåg mina drömmar, funderar jag över vilka händelser från dagen innan, som kanske kunde ha påverkat drömmen. Om jag inte har drömt en mardröm, så måste dagen innan varit en bra dag.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus