Textilslöjd har varit favvoämnet


2005-05-02

Till dom som börjar högstadiet så vill jag säga att dom ska ta för sig och inte ta någon annans skit för det mår man bara dåligt av. Och plugga mycket för det lönar sig i längden.
Jag tror inte att jag kommer att sakna högstadiet särskilt mycket för jag vill gå vidare. Jag tycker att dom här tre åren har varit helt okej. Det roligaste vi gjort under högstadiet är när vi har varit nere i Dalskär på vårterminen och varit ute hela dan gjort roliga saker t.ex. spelat volleyboll, brännboll, minigolf, gått tipsrunda mm. Och vissa som ger sig ut i det iskalla havet.

En sak vi gjorde i våras var att åka in till tingsrätten och titta på olika mål. Det var intressant att se det i verkligheten och hur det funkar men tyvärr hann vi bara se två mål.

Fast det har ju varit en hel del plugg under dom här tre åren men det är ju så det ska va. Men vi har inte fler läxor än vad vi hade på mellanstadiet fast det är lite mer krävande läxor. Proven är det bara att plugga till. 9:an borde ju vara tuffare än 8:an tycker man men vi hade fler prov i 8:an än vad vi haft i 9:an. Men proven i 9:an har förstås varit större. I 7:an var det nog textilslöjd som var favvoämnet och är väl på sätt och vis det fortfarande, men nu är det även biologi och kemi. Jag hoppas att alla som går i min klass kommer få ett bra liv efter högstadiet.

Jag kommer ihåg när vi läste mycket om 2:a Världskriget och Benny Grünfeld kom hit och berättade om den tid då han satt i koncentrationsläger. Det var intressant. Men det är omöjligt att kunna sätta sig in i en sån situation som Bennys på 40-talet. I samma veva så såg vi filmen American History X som enligt min mening var bra men den var hemsk. Jag och en kompis skrev om Auschwitz och gaskamrarna. Det var intressant.
Lärarna under dom här åren har varit toppen men ibland kan det bli lite drygt men vad har man för val.

Om 10 år sitter jag förhoppningsvis tillsammans med min familj på en gård på landet och jobbar förhoppningsvis som veterinär eller inredningsarkitekt.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus