Tiden har gått väldigt fort 


Angelica 2019-04-01

Här på Torskolans högstadie har jag trivts jättebra, och är faktiskt ganska säker på att jag kommer sakna den här skolan lite när jag börjat gymnasiet.

Det är på den här orten jag om halvt har växt upp och uppfostrats, och gått alla mina år ända från åk 1 till åk 9. Man känner folket här, man vet vilka dem är, så det kommer kännas skitkonstigt att man ska börja lära känna massa nya, men det ska bli roligt att se hur det går. Här på högstadiet har åren bara runnit iväg, sjuan kommer man ju knappt ihåg, men det var nog en rätt stökig tid i min klass. Blomkrukor som gick sönder var och varannan rast, skräp och colaburkar som låg slängda över hela golvet. Någon stol gick nog sönder då och då också, annars minns jag inte sjuan så speciellt, vi var små, omogna och oerfarna. I åttan gick det i alla fall lite bättre, vi växte till oss under sommarlovet mellan sjuan och åttan, men vissa hade fortfarande svårt att sitta still. Vi åkte på klassresa till Öland i början av åttan, och man växte redan då lite som klass.

Tiden har gått väldigt fort sen dess, några 100 sega prov avklarade, betygen i handen och ytterligare ett sommarlov, sen var man här. HÄR. Nu går man alltså sista året här på högstadiet, 9:an. Många nya lärare som ersatt gamla har gjort att man fått börja om från början, inte riktigt kunnat utvecklas. Det är ganska dåligt egentligen. Det är nu man behöver de lärare som känt en bäst, för de kan personerna bäst. De sätter de riktiga betygen, de som verkligen stämmer mer än något annat. Det är ganska svårt att byta lärare sista året, och bevisa det som varit en självklarhet för de gamla till att bli ett tveksamt beslut.

Första terminen är redan avklarad, nu återstår bara några nationella prov och resten av den här pågående terminen. Man har förbättrat kompisrelationerna, och inom klassen har vi mycket bättre sammanhållning jämfört med tillexempel hur det var i sjuan. Tiden har gått fort, och nu när man precis börjat lära känna de andra i klassen, så ska man skiljas åt. Tiden går fort här på högstadiet. Månaderna försvinner som om tiden inte ens fanns. Snart gäller sommarlov och sen börjar ett nytt stadie i mitt liv. Gymnasietiden. Ska bli intressant att se hur det går.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus