Utan mål och drömmar skulle nog livet helt sakna mening


Elev 9C 2011-03-17

www.flickr.com creative commons by athena_vina
www.flickr.com creative commons by athena_vina

Jag tror drömmar är något som är väldigt viktigt för mig. Det är ett sätt att fly från verkligheten, samtidigt som det kan vara ett slags mål.

När man ibland drömmer på natten lever man sig in i sin vildaste fantasi. Det är inte ofta man minns sina drömmar, men när man väl gör det förknippas drömmen ofta med en känsla. Precis som om man faktiskt var där och upplevde det, vilket man på sätt och vis också var.
Det är rätt otroligt tycker jag, att det kan kännas så verkligt och att man på natten drömmer överhuvudtaget. Det är häftigt, men också lite skrämmande om man tänker på hur man helt plötsligt en natt vaknar upp helt kallsvettig, helt skärrad. Ett annat exempel är när man går i sömnen, man ingen riktig kontroll över sig själv och det är sällan man minns något alls. Ändå känns det så fruktansvärt verkligt.
Kanske har jag sett för många filmer, men på sätt och vis tror jag att drömmar man har om natten kan hänga ihop med något över det naturliga.
Fråga mig inte hur eller varför, men det hela går bara inte ihop för mig.
Men order drömmar betyder så mycket mer för mig än bara tankar och fantasier man lever sig in i på natten.

Drömmar om framtiden. Drömmar i form av mål, stora som små. Alla betyder de något och det är det som får mig att inte ge upp, vad det än gäller.
Jag tror att det är det som driver oss människor. Längtan och viljan efter att lyckas, efter att uppnå sina drömmar och inte minst känslan när man väl är där.
Utan mål och drömmar skulle nog livet helt sakna mening. Om inte annat skulle vi nog gå runt här som meningslösa zombies hela bunten.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus