Vackert? Snyggt? Fint?


Jacob 8A 2010-03-23

Vad är det som är fint och vackert? Är det en ultrasmal modell med en centimeter tjockt lager smink och är för upptagen med sitt utseende eller är det den trevliga tjejen eller killen man träffar i kön på Ica?

Vad är skönhet? En smal midja? Fina tår? Jag vet inte, är det någon som vet? Kroppsidealet omger oss som ett täcke. Slå på Kanal 3 eller Kanal 5 och se vad för sorts program som visas på skärmen. En trevlig dokumentär om norra Grekland? Nej! Det är ett program där snälla normala personer sågas för hur dom ser ut, ett program där personer tävlar om vem som är snyggast. Jag byter alltid kanal när det uppkommer. Jag byter till kanalen med den trevliga dokumentären om norra Grekland.

Den där så kallade skönheten drabbar alla. På reklamen berättar ”dom” om en ny ansiktskräm. Helt plötsligt vill alla ha den där ansiktskrämen för att ”dom” på reklamen säger det. Jag blir påverkad av reklam ganska mycket fast inte så mycket av smink och ansiktskrämer. Har dom reklam för coca-cola då vill jag ha coca-cola. Reklam är ett starkt vapen som används fel.

Alla har olika åsikter om hur man ska se ut, men många blir påverkade av reklam och TV- program så idealet har blivit lika hos många människor, mest killar inklusive mig men bara lite. Men när killar har detta idealet sätter det press på tjejerna att leva upp till det. Och då kommer vi till de här svältsjukdomarna bulimi och anorexia. Vems fel är detta? Mitt? Ditt? Kanal 3? Jag vet inte.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus