Vad är det för mening?


Helén 2007-05-01

Jag vet inte hur människor tänker när dom ser ner på folk bara för dom har en annan hudfärg eller religion. Dom kan ha haft en bra anledning att komma till Sverige tillexempel att det blev krig i deras land, och att svenskar vill att dom ska åka tillbaka till deras hemland för att dom tycker att dom är för jobbiga att dom bara förstör Sverige men det finns svenskar som gör precis lika dana brott som invandrare.

Vad är det för mening att skrika svartskalle till en invandrare det kommer bara att bli bråk då! Jag har hört massor berättelser och läst andra krönikor som handlar om rasism. Det finns människor som har slagits, sparkats och tillock med mördat för att den andra personen inte har samma tycke som dom. Det är för jävligt, att folk ska behöva lida för det finns folk som inte tycker om andra raser. Alla människor är ju lika uppbyggda. Alla måste ju få ha en åsikt men då behöver det inte gå ut med våld. Över oskyldiga människor.

Vi såg filmen American History X i skolan jag tyckte den var hemsk, i början när Derek sparkade nacken av en mörk kille och sköt en annan för att dom försökte göra inbrott i hans bil. Visst det var fel av dom med men för det hade inte han behövt döda dom. Jag fattar inte hur han kunde stå där och se stolt ut när polisen tog han. Han hade dödat två personer framför sin familj och bara flinade. I fängelset fick han vara bland massa utlänningar och lärde känna en väl. Det var hans jobbar kompis Lamonte, under 3 år jobbade dom ihop och han lärde känna honom mycket väl, i början ville han inte prata men han. Sen efter ett tag förstod han att det kanske inte var så farligt att vara kompis men Lamonte. Han lärde honom hur han skulle klara sig i fängelset. Dereks lillebror Danny avgudade sin storebror och ville bil precis som han. Han var nazist. Men när Derek satt i fängelset kom han på att alla utlänningar inte var så dumma i huvudet. Är Derek kom ut ifrån fängelset vill Danny visa att han var likadan som han. Vilket Derek inte tyckte var så bra, han ville ju inte vara med i det gänget längre han vill sluta. Danny kunde inte förstå förens Derek berättade vad som hade hänt i fängelset att han hade blivit våldtagen av sitt eget folk, hans eget gäng, av nazister. Han ville att hans familj skulle få det bra att det inte skull bli mer problem. Att dom skulle flytta till ett större hus. När Danny la av med nazist grejerna och allt var bra hände något som inte var så bra. Danny är i skolan och ska gå på toaletten där inne är en neger som han har tjabbat med förut. När dom är inne på toan tar utlänningen fram en pistol och skjuter Danny. Precis när dom har sagt att det skulle bli bra igen.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. >< Anonym 2008-05-20



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus