Vi 9:or har lärt känna varandra bättre nu


Jonathan Fredriksson 2008-03-19

Mina 3 år på högstadiet har varit mycket bra. Jag har trivts mycket bra i min klass. Det bästa har helt klart varit rasterna men i 7an och 8an har lektionerna med varit roliga men nu i 9an har man blivit allt mer trött på skolan tyvärr.

Jag har alltid varit lite pratigare och stökigare än dom flesta, speciellt i 7:an och 8:an så nu i 9:an märker man att lärarna har med sig det man gjorde i 7an så dem tror att man är stökigare nu med trots att man inte är det t.ex. om de händer något tror de alltid att det är jag eller mina kompisar. Det är ju synd att många lärare är så men det finns ju de som inte är så och dom har man mycket bättre kontakt med nu i 9:an.

7an var den tid man nästan inte behövde göra någonting typ. Nästan inga prov och inga betyg det var väldigt skönt om man tänker tillbaka. I 8:an blev det mer och mer, men inte ens nästan så mycket som det är nu i 9:an, hur många nationella prov som helst, uppsatser att skriva, mycket stress helt enkelt.
Vi 9:or har lärt känna varandra bättre nu. Så det har blivit väldigt trevligt. Nu när man ska sluta till våren kommer man nog mest sakna alla människor i 9an. Men det ska också bli skönt att slippa det.

Det bästa med högstadiet har varit kompisarna.
Mitt tips till dem som precis har börjat högstadiet är att ha så kul man bara kan. Pluggar man för mycket och bara tänker på betygen tror jag att man kommer ångra det sen.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus