Kraschen


Jonas 2007-04-03

Cathy är på väg för att hälsa på sin pappa i norra Kanada. För att komma dit måste hon åka ett litet privatflygplan. Helt plötsligt hörde hon något från cockpit och såg att piloten låg på golvet och höll sig för bröstet, han verkade ha väldigt ont.

Hon märkte att planet tappade fart och började störta och kraschade ner i en skog och piloten dog, men Cathy överlevde hon blev bara chockad.
Hon tog sig ut ur det brinnande planet och några sekunder efter hon tagit sig i säkerhet hördes en kraftig explosion, och ett stort svart rökmoln steg mot himlen. En konstig lukt spred sig, Cathy aldrig hade känt nåt liknande. De ända hon hade med sig ut var hennes ryggsäck i den hade hon en tändare, en kniv och lite andra sådana grejer.

Hon gick runt lite i skogen och utforskade området runt omkring, hon hittade en liten dunge. Efter en sund återvänderhon till resterna av planet efter explosionen och såg om det fanns nåt hon kunde ha användning av. Men allt hon hittade var en yxa och lite mat. Cathy gick tillbaks till dungen och satte sig lutad mot ett träd, och somnade.
Hon vaknade efter en stund av att något prasslade och hon såg något röra sig i buskarna. Cathy blev rädd, men också nyfiken. Så hon reste sig och började gå mot buskarna, när hon var någon meter ifrån så trampade hon på en gren, de knakade till och djuret i buskarna sprang iväg. Cathy såg inte vad det var för djur.

Hon började känna sig hungrig, och gick iväg för att leta mat. Hon strövade omkring en stund och hittade en buske med bär som hon åt. Hon blev inte mätt men de stillade hungern för tillfället. Så hon gick vidare och letade mat. men det fanns inte så mycket i skogen, men då plötsligt hörde hon nått som brusade. Hon gick närmare bruset och förstod snart att det var ett vattenfall. När hon kom fram till vattnet ställde hon sig och bara kollade, hon hade aldrig sett nått liknande. Det var säkert hundra laxar som lekte.
Hon bestämde sig för att leta upp en gren som hon kunde använda som fiskespö. Hon gick mot några träd och hittade en nästan perfekt gren. Men hon var tvungen att tälja till den lite. När hon hade täljt till grenen så plockade hon upp snöre ur sin väska och knöt runt spöet i änden på linan hade hon täljt till en liten träbit som såg ut som en krok. Hon trädde på en mask hon hade grävt upp. Hon slängde i linan och väntade på napp. Hon satt och väntade i kanske tio minuter innan hon kände någonting i andra änden, det började rycka i linan. Hon känner att det är en ganska stor fisk. Hon var van vid att fiska så hon visste hur hon skulle göra. Hon lyckades få fisken så att den fastnade riktigt på kroken. Hon tog en tjock träbit och gick fram till vatten kanten och drog in fisken, slog till den med träbiten så den dog.

Hon böjde sig ner för att plocka upp fisken men då halkade hon till och föll i vattnet och slog huvet i en sten. Hon svimmade och flöt bara längre ifrån land och tillslut drunknade hon. Och ingen hittade henne någonsin.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus