Uppdraget


Kim 2005-02-17

Finn visste vad han skulle göra, han hade gjort det många gånger tidigare. Han skulle gå in genom bakdörren han skulle ta det han ville ha sedan skulle han sticka.

Som sagt hade han gjort detta innan. Han var ett proffs. Men det visste han att Andy inte var. Det var deras första stöt ihop. Anthony Finn arbetade alltid ensam annars, det visste alla som anställde honom. Men tyvärr hade hans senaste jobb gått i stöpet och hans uppdragsgivare nästan åkt dit på kuppen. Så nu var han tvungen att ta med sig Andy Red på detta uppdraget. Inte för att han gjorde någon nytta snarare tvärtom. Men bossen ville tydligt visa att han inte tolererade snedsteg. Så därför måste han dras med Andy Red.


Finn gjorde sig redo och steg ur bilen. Han hörde Andys dörr slå igen med en smäll. Han suckade och tittade upp mot huset. Det var en stor kåk som tillhörde en oljemiljonär. Den hade tre våningar och 20 rum.
- Ska du stå där hela dagen eller ska vi komma igång idag?
Finn vände sig om och gick runt bilen till kofferten. Han öppnade den och tog upp en axelväska, hängde den över axeln och började gå runt huset. När han kom runt huset ställde han sig vid köksdörren. Till höger om dörren satt ett litet låst skåp. Finn bröt försiktig upp det med sin lilla kofot och blottade ett virrvarr av sladdar inuti. Han drog ut dem och granskade dem i ljuset av sin lilla ficklampa. Sedan klippte han två sladdar. Genast slocknade den lilla röda lampa som lyste inne i köket. Finn tog fram sitt dyrk-set ur inner fickan, och efter ca 8 sekunder sa det klick i låset och han sköt upp dörren på glänt. Han vände sig mot Andy som stod och glufsade i sig ett äpple som han plockat i trädgården.
-Stig på! sa han och riktade sin öppna handflata mot den vid öppna dörren.
- Det var på tiden! Fnyste han och spottade ut en äppelkärna.
Han gick förbi Finn in i huset och släppte nonchalant ner äpplet i hans öppna handflata. Finn slängde förbannad iväg skrutten med en snärt tvärs över trädgården.
Han gick tyst över vardags rumsgolvet, inte för att det gjorde någon nytta med Andy som just nu försökte lista ut hur man öppnade luckan till TV:n så att han kunde slänga den i golvet. Och han hade redan förstört allt glas och porslin i rummet.

Finn tog försiktigt upp ett litet guldskrin från bordet och granskade det noga sedan stoppade han ner det i väskan. Han gick vidare till en prydnadshylla och granskade värde föremålen där. Samtidigt som han gjorde det och Andy bearbetade spiselluckan med en stålljusstake kom det en man i pyjamas smygande ner för trappan, med ett hagelgevär mot axeln.
- Stå stilla era tjuvar! Hojtade han med en stark Texas dialekt.
Finn vände sig om och tittade på mannen. Han svor inombords på sig själv över att han inte övervakat stället tillräckligt noga. Men en hel dag i samma bil som Andy hade inte direkt låtit så lockande. När Andy fattade vad som hände (vilket tog ett tag) släppte han ljusstaken som han höll i och greppade efter 44 revolvern han hade gömd i byxsliningen. Han hann få upp den men aldrig rikta den mot dess mål innan ett hagelskott träffade honom i bröstet och han var död innan han föll i marken.
Hans revolver gled över golvet och hamnade under soffbordet bara en meter ifrån Finn. Geväret riktades mot Finn igen.

- Okej ta det nu lugnt detta kan vi reda ut, det finns säkert något jag kan göra för dig! bad Finn.
- Nähä du, jag har redan ringt polisen, och om du rör dig får du göra din kompis sällskap, sa han muntert och pekade mot Andys livlösa kropp.
- Han var inte min vän, mumlade Finn nästan ohörbart.
- Vad sa du?
- Inget
I samma stund hörde han steg längre upp i trappan. Tre sekunder senare uppenbarade sig en kvinna i tjugo års åldern iförd ett nattlinne i trappan.
- Vad händer! undrade hon.
- Jag har fångat en liten inbrotts tjuv!
Hon såg sig om i rummet och fick syn på Andys kropp som låg i en blodpöl på golvet. Och chocken fick henne att uppbåda ett mycket gällt skrik.
- Håll mun! gastade mannen och gav henne en smäll med handflatan.
Kvinnan tryckte handen mot kinden där slaget träffade.
- Och sedan ska du försvinna innan min fru kommer hem!
Medan han sa detta tittade han kvinnan i ansiktet. Denna vårdslösa handling gav Finn möjligheten att diskret böja sig ner, plocka upp Andys tappade revolver och sticka in den i rockarmen. I samma sekund som han var klar vände mannen blicken mot honom. Kvinnan steg undan och mannen steg ner för trappan.

- Så nu ska vi se jag ska bara ta att tömma ut skotten ur den där revolver på golvet, sedan ska du ställa dig där borta med den och rikta den mot mig och sedan…
Hans blick hade dalat ner mot golvet där revolvern borde ligga och hans ögonbryn kröktes. När han tittade upp igen var det första och absolut sista han såg mynningen till en Magnum .44.
”PANG”.
Skottet träffade i höger öga och han avled omedelbart. Kvinnan som den här gången var förstummad såg Finn i ögonen och han slog snabbt ner blicken. Samtidigt hördes en röst utifrån.
- Detta är polisen, släng först ut era skjut vapen och kom sedan ut med händerna fullt synliga, det är ingen ide att göra motstånd vi har en insatsstyrka på plats. Ni har tre minuter på er att fylla dessa krav!
Finn slösade ingen tid han gick fram till skriv bordet rev loss en bit papper och skrev ner några ord. Han gav lappen till kvinnan som tog i mot den.
- Här är mitt kontonummer och lösenord till ett konto på Federal Bank of Amerika, som en ursäkt för vad som har hänt här.
Sedan fällde han ut magasinet på revolvern och tömde dess innehåll på golvet. Kvinnan tittade tårögt på medan han gick mot dörren.
- Vänta vi kan hävda själförsvar… det behöver väl inte bli så här? Undrade hon gråtfärdigt.
Finn vände sig om och såg henne i ögonen.
- Jo det måste det, jag skulle inte få rätt för självförsvar i hans hem. Dessutom var den där mannen som nyss skrek Sheriff McKenzie och han känner mig. Om han inte hittar bevis nog för att skicka mig till gaskammaren så skapar han dem. Det finns inget alternativ, inte denna gången.
Med dessa ord slog han upp dörren och gick ut med höjt vapen. Kvinnan täckte ansiktet i händerna. Det blev tyst. Och sedan hördes ett ljud av när 8: a pumphagel och 2 pistoler avfyras. Och i lugnet efter hördes ljudet av en man som sakta glider ner för väggen och faller till marken och ett klickande av en tom revolver som avfyras. Sedan var allt tyst igen.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus