Yxan


Albin 2007-04-03

Cathy är på väg för att hälsa på sin pappa i södra Grönland. Hon åker dit med ett privatplan men hon vet inte att piloten har hjärtproblem.

När de väl kom upp i luften kände piloten att hans hjärta höll på att lägga av. Efter ett tag märkte Cathy att planet började störta. Hon sprang fram till cockpiten och såg piloten ligga över styrsparkarna. Hela planet skakade när Cathy tog tag i styrsparkarna. Hon hade aldrig kört ett flygplan innan så det gick inte bra. Efter ett tag störtade planet rakt ner på en isig ö. Cathy kände att hela hon skakade och fick ligga och vila ett tag. När hon vaknat till började hon leta efter bra delar att ha från planet för hon förstod att detta var en öde ö. Hon hittade en yxa och lite mat som hade blivit över sen resan. Planet som ännu fanns lite kvar av använde hon som boplats. Det började bli kallt och mörkt så hon bestämde sig för att sova.

Mitt i natten vaknade hon av att någonting knuffade på flygplanet. Cathy blev väldigt rädd. Hon kikade ut genom fönstret och såg en björn. Cathy fick panik och gömde sig under ett bord. Efter ett tag välte björnen planet och Cathy klämde sig mellan bordet och väggen. När björnen till slut sprang iväg kom Cathy loss. Cathy åt upp den maten som hade blivit kvar efter kraschen. Hon fick panik hur hon skulle överleva utan mat. Det var en trädstam som hon satte sig på och började tänka hur hon skulle överleva eller söka hjälp. Nu började hon också frysa. Cathy gick till flygplanet och hämtade fodret från flygplansstolarna och gjorde upp en eld utanför planet så att någon skulle se röken från elden. Samtidigt som elden brann gick hon och letade mat. Hon hittade ingenting och fick lite panik. När hon kom tillbaka till elden så stod det en björn där. Den började kolla på henne och gick sakta framåt till Cathy. Nu stod Cathy alldeles stilla och bara skakade. Men björnen gjorde ingenting den bara gick runt henne. Efter ett tag så satte sig Cathy vid elden och björnen sprang iväg. Nu började Cathy bli väldigt hungrig. Men det började också blåsa och det blev mörkt. Cathy bestämde sig att hon skulle försöka sova och imorgon gå ut till kusten och försöka leta mat där. Nu började elden också slockna.

När Cathy vaknade nästa morgon var det soligt och det bara glänste mot snön. Magen kurrade mycket nu. Cathy gick till kusten. På havet låg det halvfrusen is. Hon hittade ett hål i isen där hon började kolla ner och såg att det simmade ett stim med fiskar. Cathy tog ner handen i hålet och fick tag i en fisk. Hon började leta efter fler fiskar och fick upp två till. De var rätt stora. När hon skulle gå tillbaka på isen ramlade hon och bröt den vänstra handleden. Cathy började gå tillbaka där flygplanet låg och tog med sig lite trädgrenar som hade legat och torkat i solen. När hon kom tillbaka till planet gjorde hon upp en eld och grillade fiskarna. Cathy rensade inte fiskarna så bra så de var svåra att äta. Hon åt det mesta som fanns på fisken. Det kom ett flygplan över henne. Cathy började springa runt och vifta. Planet såg henne men det stannade inte. Nu trodde hon inte hon skulle klara sig längre...

Men efter en timme kom det en helikopter. Cathy sprang fram till helikoptern. I helikoptern satt hennes mamma och pappa. Cathy hade väldigt ont i sin hand. När dom kom hem så fick hon operera bort handen. Men nu bestämde hon sig för att aldrig med åka flygplan.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus