Den fattiga flickan


Dajana 2006-03-15

Det var en gång en flicka som hette Majsan. Hon bodde i en gammal och liten stuga med sin pappa och sin arga styvmamma. Flickan och hennes föräldrar var väldigt fattiga.
Men så en dag gick flickan i skogen ensam och ledsen eftersom hennes styvmamma hade skällt ut henne för att hon hade spillt mjölk på golvet och på deras nya matta som pappa hade tjänat ihop pengar till. Flicka plockade fina blommor som hon skulle ge till sin styvmamma för hon hade spillt på den nya mattan. Men då kom en gammal gubbe och frågade flickan varför hon plockar blommor ensam i den stora skogen.
– Jag plockar blommor till min styvmor, sa flickan ledsamt. Men gubben frågade flickan varför hon är ledsen men flickan var bara tyst och sa:
– Jag måste gå hem jag får inte prata med främlingar i skogen, och så sprang hon hem.
Men när hon kom hem var hennes styvmor väldigt arg och frågade henne vart hon varit men flickan sa inget hon var bara tyst och kollade på sin arga styvmor och så sa hon:
– Om du inte säger vart du har varit så säger jag till din far att du sa väldigt fula saker till mig.
Så blev flickan väldigt nervös för hon vet hur hennes far är när hon är elak mot sin styvmor och så sa hon:
– Jag har varit i skogen och plockat blommor till dig.
Men den elaka styvmor, blev ännu argare och sa att hon inte får gå till skogen utan att ha frågat henne. Flickan blev ledsen och sa:
– Du blir aldrig nöjd det enda du gör är att skrika och skälla på mig.
Så flickan gick ut till sin far och sa att om styvmodern bor kvar hos dom så kommer hon att springa till skogen och tappa bort sig och aldrig komma hem, men pappan kramade om henne och frågade vad styvmodern hade gjort. Flickan sa att hon hela tiden skäller och skriker. Så pappa gick till styvmodern och sa:
– Vad har hänt kära du varför gråter du?
Styvmodern sa att flickan varit hemsk mot henne. Så fadern gick ut till flickan men då var hon borta. Fadern gick till styvmodern och sa att flickan är borta. Styvmorden kände en stor lättnad och låtsades att hon brydde sig och sa:
– Men kära du hon kommer komma tillbaks, hon är säkert i skogen och plockar blommor.
Men flickan var ute med den gamla gubben i skogen. Men han var inte vilken gubbe som helst. Han var en fe. Flickan fick önska sig 3 önskningar. Hennes första önskan var att hon skulle få pengar och att dom inte skulle vara fattiga. Hennes andra önskan var att hennes pappa skulle skilja sig från hennes elaka styvmor. Flickan sa att hon inte hade en tredje önskning.

Flickan gick hem för att se om hennes önskningar var uppfyllda. Där satt hennes far ensam i den lilla stugan. Flickan frågade var hennes styvmoder var och pappan sa:
- Jag har skilt mig och vi har fått jättemycket pengar. Jag ska köpa ett hus så kan vi leva mycket lyckligare än vad vi gjorde med styvmodern.
Pappa kramade om Majsan och hon log. Sen så levde dom lyckliga och rika.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus