Kajsa Kavat och de tre vargarna


2004-02-24

Det var en gång en flicka som hette Kajsa kavat. En dag var hon ute i skogen och gick, hon plockade lite svamp i sin lilla korg. Efter en stund var hon långt inne i skogen. Kajsa visste inte var hon var.

Men sen kom hon fram till ett litet hus. Hennes mamma hade sagt till Kajsa att hon inte fick gå in i andras hus utan att bli inbjuden. Men hon kollade in i det lilla husets fönster. Där såg hon tre små vargar. Det var en pappa varg, En mamma varg och sen en liten varg. Mamma varg stod och lagade mat. Hon lagade pommes fritts och hamburgare. Då började Kajsa bli hungrig. Kajsa lyssnade genom fönstret och varg mamman sa: jag tycker vi går ut en runda i skogen ett tag tills maten har svalnat lite. Sen gick mamma varg, pappa varg o lille varg ut. Då steg lilla Kajsa in i den lilla stugan. Först kände hon på pappa vargs stora fat med mat, men det var för varmt. Sen tog hon en bit av mamma vargs skål men den var lite för varm den med. Sen tog hon en tugga av lille vargs skål med mat. Den var ljummen. Så Kajsa åt upp all mat i lillevargs skål. Men efter att tag så blev Kajsa trött. Hon provade både pappa vargs säng o mamma vargs säng. Men sängarna var för stora sen provade hon lille vargs säng, den var lagom och lilla Kajsa somnade. Efter att tag kom alla tre vargarna hem.
- Vem har rört min mat? frågade pappa varg.
- Och vem har rört min mat? Frågade mamma varg.
- De är någon som har rört min mat och ätit upp den också, skrek lille varg.
Då vaknade Kajsa, Hon blev så rädd så att hon sprang och hoppade ut genom fönstret. Sen dess har aldrig Kajsa gått in i andras hus utan lov.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus