Pojken med korgen


Sabina 2004-02-24

Det var en gång en pojke som bodde med sin elaka styvmor och sina två elaka styvsystrar, pojken fick städa, ta hand om trädgården, ta hand om djuren och göra massa tjänster för sin elaka styvmor och sina styvsystrar. Pojken ville så gärna komma bort från det där stället.

En dag sa styvmor åt honom att gå hem med mat till en av hennes beundrare på andra sidan skogen. Pojken hade inget val. Han gjorde som hon sa och började gå.
Plötsligt kände han sig förföljd men varje gång han vände sig var det bara träden som stod där. Det blev mörkare och mörkare. Pojken kände sig hungrig men han kunde inte äta upp styvmors beundrares mat. Han ökade takten och plötsligt blev det oväder, regn och hård vind.
Pojken kände på sig att allt måste ha varit en stor bluff. Han hade gått timmar i skogen nu, men inte hittat ett ända hus.
Pojken blev tröttare och tröttare. Då såg han plötsligt ett stort slott. Där måste det vara tänkte han, han släpade sig fram på sina trötta ben och knackade på den stora porten.
En ung vacker flicka öppnade. Pojken kunde knappt prata hon var så vacker. Plötsligt sa pojken:
– Jag söker en beundrare som vill ha mat.
Flickan tittade lite konstigt på pojken. Vad mumlade han om?
Han fick komma in och sätta sig i en stor soffa för att värma sig. Flickan började äta ur matkorgen, men det gjorde inte pojken något för det var här han ville stanna och så blev det också. Dom gifte sig och levde lyckliga i alla sina dar.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus