Svenska cupen semifinal!


Michael 2006-10-19

Imorgon är det dags för Kalmar FF att ta emot Gefle IF i Svenska Cupens semifinal. Senast laget var så långt kommet i Cupen var säsongen 1986/87, då man gick till final och vann.

 Senast det spelades cupsemifinal på Fredriksskans var den 19 maj 1987. Då stod Borlängelaget Kvarnsvedens IK för motståndet och matchen slutade hela 6-1 till KFF inför 1646 åskådare men i denna match hoppas vi på att det kommer lite fler folk men vem vet. I finalen väntade GAIS på Råsunda, Kalmar vann med 2-0 och resten är historia. Cupvinnarcupen och Sporting Lissabon och där vill vi inte minnas hur det gick.
Nu är det en ny match och innan vi kommit till final i Stockholm så ska Gefle slås tillbaka, och det kanske inte blir så lätt uppgift. För bara några dagar sedan spelade KFF ut Elfsborg på hemmaplan men förlorade ändå och, det borde det inte vara inför en semifinal men, det kan vara svårt att ladda om. Vi får hoppas att Nanne tagit ett rejält snack med spelarna och peppat upp dem. Framförallt anfallsspelet och effektiviteten framför mål måste komma upp någon klass för att ta sig igenom Gefles starka försvar. Fler spelare måste följa med upp och inse att långbollar mot Ari och Cesar måste kombineras med spelande anfall. Även om Cesar och Ari har ett väldigt fin samspel så kanske det ändå inte funkar alla har ju en dålig dag.
Gefle IF kommer till matchen med en 2-0 seger hemma mot Örgryte i ryggen. Man placerar på en nionde plats i den allsvenska tabellen, Kalmar på en åttonde med tre poängs försprång. I den andra semifinalen spelar Helsingborg-Öster och det kommer nog att bli en Helsingborg vinst antagligen så Kalmar får väl antagligen en ganska hård uppgift att vinna hela svenska cupen. 19:00 börjar matchen och KFF har varit generös med biljettkostnaderna. Ungdomar upp till 18 år står gratis och betalar 50 kr för sittplats. Övriga betalar 140 kr för sittplats och 80 kr för ståplats. Så det finns inte många anledningar att inte gå på kvällens match som alltså är Kalmars första semifinalmatch i Svenska cupen på 19 år. Man får väl hoppas att det blir en bra och jämn match

Kff: s preliminära startelva

Wastå
Kaldner – Rosengren – Lantz – Eklund
Rydström – V. Elm
D. Pettersson - Santin - Johansson
Ari

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. IFK! ehm? 2008-01-14



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus