Åsikter om Torsås Kommun


Nathalie, Sara & Anna 9A 2007-04-19

Vi har gjort en undersökning där vi har frågat folk i Torsås om olika saker som rör kommuninvånare och besökare. Vi valde detta för att vi ville få en bredare bild av vad folk i kommunen tycker och tänker om Torsås, vad som kan göras bättre och vad som redan är bra. Först skrev vi ihop intressanta frågor som vi kunde ställa till folk. Efter det gick vi ut och frågade människor i olika åldrar för att se om det fanns någon skillnad på svaren beroende på hur gammal man var. Här är vårt resultat.

Vår första fråga var vilket företag de var mest nöjda med här i kommunen. Det var svårt att få ett ärligt svar då de flesta sa sin egen arbetsplats. De som dock svarade sa att mataffärerna ICA Supermarket och Coop Konsum var de bästa.

Vår andra fråga var om de saknade något i kommunen, och iså fall vad. Många svarade att Torsås har en bra variation och att man klarar sig bra eftersom det är så nära till Kalmar och Karlskrona. Det var dock många som saknade en bra klädaffär med lite mer moderna kläder än vad de nuvarande klädaffärerna har.

Vi frågade även vad de var missnöjda med, där fick vi många varierande svar. Några tyckte att äldreomsorgen borde vara bättre, och att kommunen ska ta hand om de handikappade mer. Några tyckte även att kommunen borde stötta småföretagare bättre än vad de gör idag. Bussarna var också något som flera ville se en förbättring av.

Vår sista fråga var om de jobbade i kommunen, och i sådana fall varför/varför inte. De flesta som vi frågade jobbar här i kommunen och de trivs bra. De gillar arbetsmiljön och gemenskapen som man känner i en by.
Det var dock några som inte jobbade här och som inte ville heller. Det var enbart kvinnor som svarade nej. De ville inte jobba på en liten ort, utan ville in till städerna. De tyckte även att utbudet av jobb i Kalmar och Karlskrona är mycket bättre än i Torsås.


Egna kommentarer:

Detta var en rolig uppgift. Man får en större inblick i hur folk omkring oss tycker om Torsås. Det var även kul att jämföra svaren och se likheter och olikheter. De flesta var vänliga och hjälpsamma och kom med bra svar.
Vi blev nöjda med resultatet.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus