Åsikter om Torsås kommun


Felicia, Aida & Lina 9a 2007-04-24

Vi valde en uppgift som gick ut på att få reda på vad människor i kommunen saknade och var nöjda med. Vi tyckte det verkade spännande och vi ville veta vad människorna tyckte. Vi gick ut i Torsås och frågade människor i alla åldrar, män och kvinnor, och de frågorna vi ställde var; - Vilket företag i kommunen är ni mest nöjda med? - Är det något företag ni skulle vilja ha här i kommunen som inte finns? - Är det något företag som ni tror skulle få flera människor att flytta hit till Torsås kommun?

Sammanställning av resultatet
De flesta människorna var nöjda med utbudet av företag i Torsås kommun, men deras favoritföretag varierade beroende på åldern. De lite yngre ungdomarna tyckte om platser där man kunde träffas, t ex Torsås Pizzerian. Medan de vuxna tyckte om företag som gav mycket jobb till invånare i kommunen och som för hit turister, som Möre hotell i Söderåkra. De lite äldre var nöjda med att allt som de behövde fanns samlat på en plats i närheten, som t ex klädaffärerna och mataffärerna i Torsås.

När vi frågade om det fanns något företag som de skulle vilja ha i kommunen var de flesta osäkra, men några ungdomar tyckte att de skulle finnas bättre klädaffärer för yngre.

När det gällde frågan om att få fler människor att flytta hit fanns det många åsikter. T ex att Torsås kommun skulle göra mer reklam för sig och starta större företag som ger fler jobb, eftersom Faurecia ska flytta ifrån kommunen.

Egna kommentarer
Vi tyckte att det var kul att arbeta med nya människor och vi blev nöjda med resultatet. De flesta människorna var trevliga och ville svara på frågorna.
Efter detta har vi fått en annan positiv uppfattning om vår kommun och människorna som lever här.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Palla P.I.M.P dady 2007-04-26



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus