Energi


Johanna K 2004-11-16

Hur påverkas miljön av det sätt att värma bostaden som vi gör??

Hemma har vi både direktverkande el och vedkamin. Men det är om direktverkande el jag ska berätta.
Direktverkande el produceras på bland annat kärnkraftverk. Kärnkraftverken påverkar inte miljön genom att den avger inga utsläpp men däremot är avfallet radioaktivt och det är svårt att ta till vara på. Det finns också fortfarande risk att en reaktorolycka kan inträffa. Det är även dyrt att bygga ut kärnkraftverken. Men innan uranen kommer till kärnkraften så blir det en hel del utsläpp i andra länder och på havet.
Elen produceras även på vattenkraftverk. Vattenkraftverken påverkar mycket miljön runt omkring. Många djur- och växtarter försvinner och vissa kan inte leva som tidigare. Många fiskarter kan inte leka och det får ibland konsekvenser för hela arten.
Den skapar inga utsläpp eller föroreningar.

Jag tycker dels att det är ett bra sätt att värma upp hemmet på, men det är inte det bästa sättet för det kan inträffa svåra olyckor som kan får stora konsekvenser.
Jag tycker att man borde satsa mer på solceller och solenergi, vindkraftverk. Eftersom att det kommer från naturens krafter, men de är svåra att utveckla.
Jag tycker att det är bra att vattenkraften inte påverkar naturen genom utsläpp, men den försämrar landskapets utseende och miljön runt omkring på annat sätt, därför tycker jag inte att vattenkraften är en så bra elproduktion.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus