Enkätundersökning om affärer och företag i Torsås


Robert, Willie 9a 2007-04-19

Vi har valt att intervjua män och kvinnor från Torsås i åldrarna 15-70 om vad de tycker om affärer och företag som finns i Torsås kommun. Vi har gått ner på byn och frågat folk om vad de tycker om de affärer och företag som finns här, och om det är något de saknar.

När vi frågade om företag/affärer som de saknar och tycker borde finnas i kommunen så blev svaren skiftande, de yngre intervjudeltagarna saknade klädaffärer för yngre personer och en sportaffär.
De medelålders intervjudeltagarna saknade järnaffärer, finare uterestauranger, en pub och en turistaffär som marknadsför Torsås kommun.
De äldsta intervjudeltagarna saknade affärer som sålde saker till hemmet såsom husgeråd och dylikt. Även en presentaffär stod på önskelistan.

De allra flesta brukar åka till Kalmar och handla, mest sånt som inte finns här i kommunen, och sådant som Kalmars affärer har större utbud av, till exempel cyklar, kläder och verktyg. Men även mat då det är något billigare där. De brukar först kolla i Torsås, men om varan inte finns, eller om utbudet inte är tillfredsställande så åker de in till Kalmar.

På frågan om vilka som är de mest nödvändiga affärer så var det första de flesta svarade mataffärer. Men även post, bank, mack, apotek, systembolaget och klädaffärer kom på tal.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. :) Anonym 2007-04-24



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus