Ett gatubarns dagbok


John 2006-05-10

Ranar är ett gatubarn som lever i ett fattigt land. Han föräldrar dog av aids och han blev gatubarn på grund av det.

24/03/19
Kära dagbok


Det första jag gjorde idag var att jag slog små barn så att de blev mina trälar och tvingade dom att hoppa in i en sopbil men då startade den och började pressa soporna och jag hörde skrik från barnen. Sen blev det tyst . Sen fångade jag en råtta och åt den levande och sniffade lim som jag fick av en kompis. Och så var jag i balans igen. Senare gick jag till marknaden och skulle sno lim och mat för dagen men på vägen blev jag jagad av polisen men jag kom undan så jag snodde mitt lim och maten som jag åt upp och sen sniffade jag lim för att glömma allt. Senare på dagen så jagade jag råttor som jag la levande i glöden efter dagens eld och sedan åt jag. Dom var goda. Och sen stack jag till en restaurang och snackade med kocken och jag fick äta ur hans soptunnor om jag inte rev ut något. Jag tog fram en bit papper som jag gjorde till ett kontrakt som han undertecknade med ett smil på läpparna.
Det var min dag i dag.



25/03/19
Kära dagbok



På morgonen gick jag till restaurangen och åt lite mat. Men då kom restaurangägaren ut och sa:
- Kom hit, du ska kolla på detta, och drog upp kontraktet.
Du ska diska åt mig för att få äta ur mina soptunnor. Det står så här. Men då sprang jag i väg. Medan jag sprang kände jag mig lurad. Sen stack jag till en liten skrot mitt inne i staden och la mig för att sova i en bil. Sen vaknade jag av att det kom en bulldozer som skulle mosa dessa bilarna så jag hoppade ut ur bilen och sprang min väg. Men det var redan mörkt så jag snubblade då och då. När jag kom hem till min lilla gränd la jag mig i en kartong och tänkte på det jag gjort denna dag och då kom minnena tillbaka och då hoppade jag ut ur lådan och sprang till grannlådan och rev upp locket och frågade om lim. Jag fick lim och jag sniffade och gick tillbaka till min låda igen och somnade.


25/04/06

Nu har det gått några år sen jag skrev sist. Nu har jag levt i många år och nu är jag rik och vis. Jag var på marknaden och jag jobbade lite i några marknadsstånd och fick lite pengar med dom köpte jag mat. Men i ett stånd så sålde dom trisslotter. Jag jobbade där en hel dag och för det fick jag en trisslott. Jag sa inte tack men det skulle jag gjort för jag vann 50 miljoner och då sprang jag till banken och öppnade mig ett konto så jag kunde ta ut pengarna när jag ville. Sen den dagen lever jag lyckligt.

Hej då dagboken syns en anan dag.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus