Fritidspartiet


8A 2006-10-28

Vård av äldre

Vi tycker att dom äldre ska få bättre vård och dom behöver mer respekt. Dom ska inte behöva vänta på att få plats på ålderdomshem. Dom ska få vara med och bestämma över sin vård. Alla kommuner ska ha vårdgaranti.

Parker och lekparker

Vi vill ge ungdomarna en bättre fritid. Människor i alla åldrar ska ha väldigt trevligt medan de ändå får motion i fina parker och lekparker

Rengörning av insjöar


Det måste bli bättre vatten för både människor och djur och växtliv

Dag- och fritidshem

Det finns tillräckligt många dag- och fritidshem så man behöver inte satsa mer på dem. Men det ska ändå inte bli så dåligt så att barnen ska behöva stå i kö för att komma in på dagis.

Hemspråksundervisning

Man ska inte behöva ha hemspråksundervisning. Lägg mer pengar på skolan istället.

Flyktingmottagningar

Vi behöver inte fler flyktingmottagningar. De vi redan har kan vi göra effektivare istället.

Sverige

Vi vill ha mindre droger och bättre hälsa. Vi vill minska brotten genom fler poliser och högre straff. Inför böter eller fängelse för djurmisshandel. Lägre priser på sjukvård och tandvård. Förbättra naturen. Det ska inte komma in så många flyktingar och invandrare i Sverige, men vi måste visa de flyktingar och invandrare som är här att de är lika mycket värda som oss.

U-länder

Vi vill ge medicinsk hjälp till u-länderna. Mer hjälp till gatubarn och fattiga människor så att de får pengar till mat, bostäder och dricksvatten. Alla ska ha samma rättigheter, både fattiga och rika. Vi är emot könsstympning.

Kommunen

Många ålderdomshem läggs ner och fler och fler äldre tvingas att bo hemma istället för att bo på ett hem. Vi vill ha fler ålderdomshem och de som vill ha vård hemma ska få det.

Idrottsanläggningar

Torsås har  för liten sporthall och för få fotbollsplaner. det finns knappt inget för dom som vill utöva andra idrotter än fotboll och innebandy. Vi vill ha sportaffärer i kommunen.
Sporthallen måste förbättras, nytt golv och nya redaskap till styrkerummet. Fler fotbollsplaner och fler sporter för dom som inte gillar fotboll och innebandy.


Skolan

Dåliga tider hos skolsyster. För liten fritidsgård. Vi behöver fler musiklärare. Vi har inga värdeskåp. Vi böver bättre tider hos skolsyster, större fritidsgård, värdeskåp till de som vill. Ingen ska behöva vara mobbad eller förtryckt.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
3. Djurmisshandel Anonym 2006-11-09
2. Bra finans 2006-11-08
1. Kommer pengarna från GUd eller Anonym 2006-11-06



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus