Intervju med ett VVS-företag


Joakim, Hannes, Elin, Alexander, Fredrik 9d 2007-05-03

Vi gick och intervjuade en VVS-företagare. Om hur man skulle gå till väga när man ska starta ett VVS-företag. Och vilka saker man kan tänkas att behöva ha. Vi hörde med ägaren av VVS-firman Rörteknik om hur han hade gjort när han startade eget.

Han hade först jobbat på ett företag som han sedan köpte upp. Men om man vill starta ett eget företag så måste man registrera firman och anmäla till riksskatteverket för att kunna få ut lön och moms.

Något som var viktigt var försäkringar som t.ex. Företagsförsäkring, Bilförsäkring, försäkring av entreprenad för om man inte har försäkringar så skulle man inte få ta några lån ifrån banken.

Några av fördelarna med ett eget företag är att man kan jobba hur mycket eller hur lite du vill men då får du ju bara skjuta upp jobben tills nästa tag. Ibland kan det vara en fördel att ha många anställda när det finns många jobb men även en nackdel då det inte finns många jobb.

Några av nackdelarna är att man måste se till at få fram jobb till sina anställda, man måste även ta ett ekonomiskt ansvar för företaget. Man får lägga ner mycket av sin själ för att det ska gå bra vilket kan bli en stor belastning.

På ett mindre företag räcker det med ca 4-5 anställda men då får man själv sköta den ekonomiska delen inom företaget. Är man däremot på ett större företag så har man ofta kontorsanställda som sköter det åt en. Även dom anställda får specificera sig på en viss del inom arbetet.

När man jobbar ute på landsbygden så kan de vara bra att ha ett lager men om man jobbar i stan så kan man bara ha ett litet lager i sin bil för sen så kan man åka till en grossist och hämta de varor som man behöver.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus