Livet som gatubarn


Carina 7D 2006-05-10

Nelly är 15 år och har bott i hela sitt liv i Brasilien. När hon var 7 år dog hennes mamma av svält. Likaså hennes lillasyster Micha. Nelly blev omhändertagen när hon kom till ett barnhem. Där tog en snäll tant, som heter Siv hand om henne. Siv adopterar Nelly och sedan får Nelly flytta hem till Siv. Det går tre år, Siv har blivit för gammal och dör. Nelly flyttar ut på gatan igen.
Hon träffar 4 andra barn som är föräldralösa. Jack, Frank, Gerald och hans lillasyster Diana. De alla vännerna lär känna varandra och börjar leva sina liv tillsammans. De tvingas tigga, sova på gatan och börjar ta droger mm. De bestämmer sig för att sova i en gammal traktor dom hittat.
En natt vaknar Nelly av att hon hör skrik utifrån. Det är Gerald som kommit i slagsmål med ett gäng grabbar. Nelly avvaktar.
- Jack vakna, säger Nelly.
- Ja?
- Gerald är illa ute.
- Okej, jag kommer, väck inte Diana bara.
Just då hörs ett skott. Alla vaknar.
- Frank, stanna här med Diana.
Nelly och Jack springer dit. På asfalten ligger Gerald. Han rör sig inte utan ligger helt stilla. Gerald är död. Jack och Nelly går in i skogen och gräver en grav åt Gerald. Nu är det morgon. Alla har bestämt sig för att börja bygga ett hem. Ett hem där de inte lever så farligt. De flyttar in i djungeln och bygger ett hem år de alla. De lever på frukt, kött och fisk. De tre barnen lever resten av sitt liv i djunglen.

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus