Mikes liv som gatubarn


Amanda 7D 2006-05-10

Mike är 12 år. Hans mamma och pappa dog i aids när han var 7 år. Nu lever Mike utan föräldrar. Han bor på gatan. Han har inga pengar och kan inte skaffa mat. Ibland får han jobb på marknaden och tjänar lite pengar så han kan köpa mat. Ibland när han inte har några pengar måste han stjäla.
Mike har en liten hund som heter Sally. Både Mike och Sally är ofta hungriga. En dag skulle Mike och Sally gå ner till marknaden för att tjäna pengar. Dom fick ett arbete hos en farbror som sålde frukt. Hos honom jobbade en annan kille som hette Alex. Han var 15 år och bodde på gatan precis som Mike. Dom blev vänner och när dom hade arbetat klart ville Alex visa Mike sitt hem. Dom gick till ett stort fält och där bodde Alex med sina vänner. Mike och Sally fick stanna och bo hos dom. Mike ville gärna det för han kände sej rädd om kvällarna när han skulle sova.
Han och Alex gick varje dag till marknaden för att söka jobb. Dom jobbade hos frukthandlare och andra som behövde hjälp på marknaden. En natt när Mike låg och sov hörde han en massa oljud. Han vaknade och han tänkte väcka Alex och dom andra killarna men dom var försvunna. Mike sprang dit han hörde ljudet för at kolla va de var som hade hänt. När han kom fram var Alex och dom andra där. Det var ett par killar till som Mike aldrig hade sett. Alla killarna var mitt uppe i ett stort bråk. Plötsligt tog en utav dom okända killarna fram ett vapen och sköt mot Mike och Alex och dom andra. Mike och Alex började springa men Alex blev skjuten i sitt ben och trillade. Mike sprang fram till honom och försökte hjälpa honom upp men killen med pistolen och hans kompisar hann fram till dom innan dom hann springa där ifrån. Killen siktade mot Mike och sköt honom rakt i magen. Killarna blev rädda och sprang därifrån. Mike blev lämnad ensam. Han blödde ur såret i magen. Han kunde inte röra sej för han hade så ont och till slut dog han.

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus