Mitt liv som gatubarn


Anton 7D 2006-05-10

– Hej, jag heter Fernando och är 15 år gammal. Jag bor i Italien. Mina föräldrar dog när jag var tio utav knark så jag är ensam. Jag blev så ledsen att jag själv tog droger för att lindra smärtan. Men nu har jag blivit helt drogfri och röker inte ens.

En natt hände det alla var rädda för. Nattpolisen kom till mig min kompis Chrenando och som också 15 år gammal. Dom slog oss och torterade oss hela natten. På morgonen efter var vi blodiga och hade ont överallt. En man kom förbi och blev förvånad. Han frågade vad som hade hänt och blev arg när vi berättade vad som hände. Han tog oss hem till honom och plåstrade om oss. Han var snäll och gav oss mat. Han tyckte att vi skulle stämma polisen men vi sa att vi inte hade några pengar. Då sa mannen:
– Men jag kan betala åt er om ni vill stämma dom idioterna som gjorde det här mot er. Om ni kommer ihåg dom?
Det var klart vi gjorde och så började rättegångarna. Först var vi tvungna att hitta poliserna som gjorde det mot oss och ta kort på såren ifall dom skulle läka till rättegången. Vi hittade männen och då sa att dom var oskyldiga. Men vanliga poliser tog dom och häktade dom.

Nu är det rättegång och domaren var en tjurig en. Det kunde vara båda bra och dåligt. Vi visste inte än men om han var på vår sida så skulle dom nog får ett längre straff. Men om domaren var emot oss så skulle vi kanske bli behandlade sämre. Vi skulle börja målet om två dagar och vi hade mycket bra bevis.

Rättegången börjar och vi var nervösa. Vi gick fram till domaren och visade våra blåmärken och korten på våra sår. Domaren tyckte det var hemskt och frågade om vi hade fått läkarvård. Vi sa att mannen vi hade med oss hade hjälpt oss och get oss pengar. Domaren tackade mannen och sa att han skulle belönas. Domaren gav männen ett straff på 2års fängelse. Vi fick pengar och sedan så flytta vi in på ett barn hem där vi senare blev adopterad och fick det bra.

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus