Abort och kvinnans rätt


2022-12-05

Alla har rätt att bestämma över sin kropp. Ingen anna kan bestämma vad man ska och inte ska göra med den. Nu för tiden så har det varit mycket diskussioner om abort och att vissa tycker att det är dåligt och vissa tycker att det är bra.

I Texas ändrades abortlagen i slutet av förra året och nu får man inte gör abort efter 6 veckor. Vissa märker inte av sin graviditet förrän man inte har haft mens efter 5 veckor. Då måste man på en vecka bestämma om man ska boka aborttid eller inte. Det inte bara i Texas som det är såhär. I Iran så får man inte göra abort om det inte finns svåra skador på fostret eller om kvinnans liv är i fara. Men om man tex har blivit våldtagen och sedan har blivit gravid så ska man kunna göra abort för att då har man inte valt att bli gravid. Man kanske inte kan ens ta hand om barnet och vem skulle vilja att ens barn är en våldtäktsmans barn.

Om man har valt att ha sex utan skydd och har blivit gravid senare, vad ska man göra då? Då tycker inte jag att man borde få göra abort för att vad förväntar man sig om man inte har skydd? Men det hade varit en annan sak om det var så att den andra parten inte vill ha skydd och tvingar kvinnan. Då borde man få göra abort.

Men är abort verkligen mord? Många tycker att kvinnan ska bestämma själv om sin kropp men vissa tycker att det är dåligt med abort. Men jag tycker att kvinnan ska ha rätt att bestämma över sin kropp men om man gör abort bara för att man inte hade skydd tycker jag att man får fan skylla sig själv.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus