Ny teknik skapar problem


WB 2020-02-12

Vi i dagens samhälle har blivit alltför beroende av all teknik. Det är extremt stor skillnad om man jämför hur det var för 20 år sedan. Datorerna som vi använder oss av har gjort att vi knappt kan skriva med papper och penna. Även rättstavningsprogrammen på datorer och mobiler har gjort att vi knappt kan stava längre. 

När jag gick på lågstadiet så känns det som att jag lärde mig mer i skolan. Man hade inga alternativ till att göra nåt annat. Nu om en lektion är tråkig när man har tillgång till datorn så byter man fokus och gör nåt annat på datorn som man inte borde. Tex se film eller lyssna på musik. 

Vi har förlorat intresset för att gå på bio eller besöka en konsert för nu räcker det att gå in på datorn och så har man det där. Dagens folk behöver inte vänta på att ex en bio släpps för att det går att få fram på datorn (olagligt men många gör det). Många använder inte alarmklocka vid sängen utan man sätter alarm på mobilen och detta kan påverka att sömnen försämras för att man sitter med mobilen tills man blir trött. 

Jag tror att folk mår sämre för de kan lättare jämföra sig med andra på sociala medier. Man ser en modellbild på Instagram och så frågar man sig; Varför kan inte jag se ut så? Detta gör att människor mår dåligt, de slutar gilla sig själva och försöker istället vara mer som nån annan. Vi måste bli bättre på att använda tekniken rätt och göra människor mer redo på hur man använder dagens teknik smart. Det är viktigt att ni alla föräldrar ser till att hjälpa era barn så de inte hamnar snett pga mobilerna. Var en förebild!

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. :) anonym 2020-02-12



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus