Skolor rasar ihop


Evelina Thulin 2011-01-24

Bild:Fuktskador i taket i 9B:s hemklassrum, sal GS 21

Från hål i golv till fukt i tak, ruttna brädor och råttor! Detta är bevis på att Kalmar kommuns skolar håller på att förfalla. Lärare, elever och annan personal har nu börjat ifrågasätta politikernas tankar och metoder för en bättre skola.

Skolorna i Kalmar kommun funkar helt enkelt inte längre.
Mögel, läckage och fuktskador har upptäckts och det är nu officiellt att politikerna inte har prioriterat skolorna i första hand utan tagit andra saker före. Men nu har många börjat protestera eftersom skolorna är farliga och utsätter de som befinner sig i byggnaden för olägenheter varje dag.
"Ett läckage i källaren i Djurängsskolan gör att vävtapet och målarfärg på golvet lossnat, men enligt vaktmästaren upptäcktes detta för många år sedan och påtalades men har inte åtgärdats". Detta skrevs i Östra Småland den 11.01.17: "Kalmars skolor ruttnar" 

I Torskolan är det fuktskador i taket och sporthallens tak har rasat. Även i hemkunskapssalen finns det stora fuktfläckar i taket, men det har ändå åtgärdas några gånger men inte på ett riktigt sätt.
Nu har därför Kalmar kommuns revisorer granskat problemen hur kommunen egentligen sköter underhållet av fastigheterna. De har kommit fram till en slutsats och rekommenderar en långsiktigt plan. När ska Torsås göra samma sak och låta revisorerna granska underhållet av skolorna och förskolorna i Torsås kommun?

Fler artiklar


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus