Tonårens ödemark


Nathalie Thuresson 9A 2012-11-13

Teatern turnérar hösten 2012 och kontaktuppgifter finns på www.regionteatern.se
Bild:Nathalie Thuresson

Teatern turnérar hösten 2012 och kontaktuppgifter finns på www.regionteatern.se



Måndagen v. 46 fick niorna på Torskolan se en något annorlunda teaterpjäs utspelad på en liten scen i en kall gymnastiksal. Teatern heter Wasteland och framförs av Elmira Arikan, Gustav Berg och Saskia Husberg från Regionteatern Blekinge, Kronoberg.


När vi kom in i gymnastiksalen var det kallt, ganska ruggigt, och mitt i allt stod det tre personer som snurrade flaska och dansade som om livet inte kunde bli bättre. När alla hade satt sig ner, började showen.

 


Måndag morgon

Plötsligt var stämningen nere. Det var måndag morgon, första lektionen, och gympaHitler stod och dikterade om hur det inte fanns några dåliga väder och inga dåliga kläder heller för den delen. De skulle minsann ut i regnet och orientera, allesammans. Men, varför placerade han just de tre i samma grupp? Teatern bestod av dialoger så som monologer talade med flera röster.

Budskapet

Budskapet med teatern kan man tolka själv men den handlar i det stora hela om hur det är att sitta fast där, i ödemarken kallad tonår och ungdom. När allt du gör blir fel och du inte platsar någonstans. När du försöker hitta den du är, hitta hem i ödemarken.Teatern sätter frågorna i spel hos eleverna när pojken plötsligt springer in med en död svan i handen. Och hur är det egentligen att leva utan en pappa? Eller med en pappa som super tills han skiter på sig? Är detta verklighet för vissa? Många?


Skådespelarna

Det var ett enormt bra framträdande av skådespelarna med stor inlevelse och man rycktes med direkt i hela storyn och känslorna som pjäsen pulserade ut till publiken. En teater som jag starkt rekommenderar helt enkelt!


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus