Det är omöjligt att se ut som Barbie


2021-03-22

I dagens samhälle målar man upp en bild över hur människor ska vara och se ut. Män ska vara starka, inte visa känslor och visa sig manliga, medan kvinnor ska vara det svagare könet, se ut som en barbiedocka och inte visa sig smart. Hur många gånger har man inte fått en onödig kommentar av en man som säger “kan du verkligen lyfte det där?”. Eller hur många gånger hör man att de beter sig som små barn för att de gråter?

Detta är ett problem som jag stör mig något enormt på. I dagens samhälle kan man inte vara sig själv utan att någon ska försöka trycka ner en. Varför äter du så mycket? Varför är du glad? Ska du verkligen ha på dig det där? Ska du ha så mycket smink på dig, det ser onaturlig ut! 


Om någon säger att du ska uttrycka dig själv, hur skulle du göra då? Skriva eller prata kanske. Många verkar tro att det är det enda sätten att uttrycka sig på, men så är det inte. Kläder är ett annat exempel. Vad du har på dig är en del av vem du är. Har inte vi alla sett någon på stan och haft fördomar om den personen på grund av dens klädstil? En fin kostym får en att se rik och mäktig ut, medans en ostrykt tröja och mjukisbyxor får en att se lat ut. 


Vi måste sluta att inbilla oss att vi är något vi inte är. Vi måste börja fatta att det är omöjligt att se ut som Barbie, hon är skapad i en fabrik! Och känslor, det är något som alla har. Hur kan något som är så vanligt vara ett problem för så många människor? Det tror jag att jag aldrig kommer att förstå. Hursomhelst, är det viktig att vi får se modeller som inte väger lika mycket som en fjäder. Om någon inte gillar dig, så är det synd får dem. Alla har inte bra smak! Eller om någon säger att du är konstig, svara bara med att du är limited edition. För det finns ju ingen annan som du. du är perfekt precis som du är och låt ingen försöka få dig att tro något annat! 


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus