Alla behöver en äkta vän


Elev år 9 2011-05-01

All min tid lägger jag på mina vänner.
Bild:Caroline
All min tid lägger jag på mina vänner.

Det viktigaste i mitt liv är mina vänner. De gör mig glad och stark. Men det bästa är nog att de alltid finns för mig när jag som mest behöver dem.

Så all min tid lägger jag på mina vänner, eftersom jag aldrig skulle klara mig framåt i livet utan deras hjälp. De ger mig bättre självförtroende för varje dag. De hittar också på roliga saker vi ska göra tillsammans. Det gör att jag har saker att se fram emot varje dag också!

Men det är inte alltid så lätt att vara en bra vän. Det är som en slags utmaning - man kämpar varje dag för att bli en bättre vän och en bättre person, men ska samtidigt vara sig själv inför sina vänner, även om det inte alltid blir som man har tänkt sig. Men tanken är ändå att man försöker och verkligen kämpar.

Och mina vänner förstår mig, ibland behöver jag inte ens säga något för att de ska förstå vad jag menar eller vad som är fel när jag är ledsen. Det är det jag kallar äkta vänner, de som lyssnar när man vill prata, håller tyst om saker man inte vill ska komma ut, de som alltid är på ens sida och speciellt de som älskar en även för de brister man har. Det är dem jag brinner för.

De gör mig till en bättre person och så att jag mår bra. De skulle aldrig svika mig. Och minnena tillsammans med dem är oförglömliga. Så fort jag är ifrån dem saknar jag dem. Mitt liv skulle inte vara fullkomligt utan mina vänner. Och jag är tacksam varje dag för att jag har dem. För alla behöver en äkta vän även fast det inte finns så många äkta vänner, för äkta vänner är som ädelstenar, värdefulla men sällsynta. Jag har själv haft falska vänner, men väljer nu mina vänner med omsorg. Jag har hellre få äkta vänner än många falska vänner.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus