Alla kraven


Elev år8 2007-05-29

Den nyaste och finaste datorn, samma med mobilen… jag kan rada upp hur mycket som helst. Tänk vad bra man skulle må om man inte hade alla dessa krav!

Den nyaste och finaste datorn, samma med mobilen…jag kan rada upp hur mycket som helst. Tänk vad bra man skulle må om man inte hade alla dessa krav! Allt detta kostar pengar. Människor som kanske inte har så mycket pengar köper dessa saker ändå, bara för att det kanske är tryck från kompisarna. Tänk att ha ångest bara för att man inte har en så ny mobil! Det är ju sjukt! Förr i tiden kunde man inte ens ha de här kraven. Man gjorde allt för att få mat. Det kan man ju inte säga precis att man gör idag! När man vill ha alla dessa saker och inte har råd är det lätt att ta till lån, som man kanske inte kan betala tillbaka sen.

Detta leder till problem som depressioner och massa skulder. Man kanske får depressioner för att man inte kan betala tillbaks alla skulderna och behöver gå i terapi men det kostar ju också massvis med pengar. Varför har vi skapat den här onda cirkeln? Man ska ju inte behöva ha den finaste mobilen bara för att man ska känna sig omtyckt!

Perfekt trädgård (som måste rensas hela tiden), bästa arbetet, bästa betygen o s v… Jag kan rada upp hur mycket om helst av detta också. Istället för att lägga pengarna och tiden på något man inte kan njuta av eller ens tycker är roligt, skulle man åka bort och ha en skön semester och bara koppla av. Nej, vi sliter i trädgården tills vi stupar, bara för att andra ska se hur snygg trädgård vi har! Varför är det så här? Varför gör vi så här mot oss själva? Som i skolan t ex, man ska ha bästa betygen utan att plugga. Det går ju inte! Varför har det skapats så stora krav som inte ens går att uppfylla? Vem vill ha alla dessa krav?

På arbetsplatserna nuförtiden ska det hinnas med så himla mycket på så kort tid så snart kommer varenda människa vara utbränd! Detta går ju inte! Om inget händer nu kommer hela systemet att gå under! Tidspressen på allt man ska göra på jobbet och allt roligt man vill hinna med, gör att man inte hinner sova heller. Detta gör att man tar fler och fler sömnmedel. Men sömnmedlena tar bort en stor del av djupsömnen och gör att man blir trött dagtid tillslut. Och dessutom är det i sömnen som man smälter alla intryck, vad blir det då för njutning av upplevelserna om man inte kan smälta dem? De ekonomiska problemen bli större och större eftersom det leder till sjukskrivningar o s v. Det ska inte behöva vara så här bara för att man vill göra ett bra arbete i skolan och ha roligt! Vi måste vara rädda om oss själva!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus