Alla var väldigt tysta i början


Emil G 2008-03-19

Jag kom inte ihåg så bra hur det var när man skulle börja 7an. Lite funderade man första dagen hur de skulle bli, men det var inte så farligt.

Det var många jag aldrig hade sett innan, men även gamla kompisar sen tidigare. Då var klassen inte så stökig, men det var värre vissa perioder. Alla var väldigt tysta i början i alla fall. Men jag tror nog att jag var mest med de kompisar jag hade sedan mellan och lågstadietiden, eftersom det var några av dom som hamnade i min klass. Man visste inte riktigt vad man skulle göra på rasterna de första veckorna, men man satt nog i klassrummet då. Jag kom ihåg att det inte tog många dagar förrän man hade pratat med några man inte kände innan. Man blev inte heller skrämd av de större 8:orna och 9:orna, vilket var bra!

Jag trodde att det skulle bli mycket mer läxor och prov än det var, åtminstone i 7:an. Allt fungerade riktigt bra då, kanske bättre än vad det gör nu tycker jag, eftersom det var mindre press då. Dessa tre år har gått saktare och saktare, mycket tråkigt, man har dock inte tänkt så mycket på det. Nu siktar man redan på sommaren, så tiden går förbi. Man trodde att tiden skulle gå riktigt fort i 7an, det gjorde den men tyvärr blev det värre. Men nu är det snart slut och det ska bli riktigt skönt, måste få lite omväxling nu efter tre år i denna skola.

Jag har även dålig koll på vad som hände i 8an, det blev mer prov och sådant än det var i 7an, skolan blev tråkigare men det fungerade ändå bra och jag fick ganska bra betyg med tanke på hur lite tid jag lägger på skolan. Proven var ganska lätta i de flesta ämnen, men jag gillade inte vissa ämnen och det var tråkigt att plugga på dom inför proven, men då behövdes inte det lika mycket som nu i 9an, man måste tyvärr öva för att få bra betyg i dom svåra ämnena nu.

Till 9:an fick vi några nya lärare, både för och nackdelar, men det spelar inte så stor roll nu.
Nu sista terminen är det mycket mer arbete än innan, och ibland känner man lite stress, men det är bara att ta det lugnt och inte tänka på det, förutom i skolan då man självklart får jobba.

Jag längtar riktigt mycket till sommaren, då det kommer hända mycket roligt. Man slipper skolan vilket är riktigt bra, men man vet ju aldrig, om några år kanske man längtar tillbaka till 7:an igen, men det lär inte hända!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus