Man blir faktiskt stressad av det här


Jonna 8A 2010-03-23

Det är helt sjukt, jag kan inte fatta hur vi kan vilja se ut så där? För det första så är det ju inte ens bra för hälsan. Alla dom där bilderna vi ser är inte ens riktiga, allt är bara retuscherat!


Tyvärr så blir dom flesta påverkade fast dom vet ett den där ”perfekta” kroppen inte ens finns på riktigt. Dom flesta blir påverkade utan att ens veta om det. Man lägger jätte mycket pengar på att bara köpa nya kläder och smink hela tiden. Det är helt fel! Jag blir också påverkad, det blir vi alla vare sig vi vill eller inte.

Det är svårt att veta vem man ska lägga skulden på? Men det är väl så, det finns inte bara en sak man kan peka på och så är allt över. Det är mycket mycket mer än så! T.ex. all media som vi utsätts för varje dag. Man kanske inte tänker på det, men man blir faktiskt stressad av det här, man kan liksom aldrig slappna av. Man känner att man aldrig duger. Man ska äta så lite som möjligt och träna så mycket man bara kan. Det låter inte ens logiskt. Precis som om man skulle må bättre av att träna ihjäl sig! Varför skulle man må dåligt av att normalsmal eller mullig? Jag fattar ingenting, allt bara snurrar i huvudet när man tänker på den perfekta killen/tjejen ska se ut. Vadå ska man se ut som en Barbie eller? Det är inte rätt, och varför ska killar ha jätte mycket muskler? Man ska väll vara nöjd med sig själv. Är man inte det så är det något fel. Är man inte säker i sin egen kropp så är det ju nästan omöjligt att man är säker i någon situation. Det kan ju inte vara så kul att leva om man är osäker på sig själv hela tiden. Man kan ju inte njuta av allt det roliga man gör när man bara oroar sig över vad alla andra tycker om en hela tiden.

Ett annat problem är nog också att det inte finns tillräckligt mycket hjälp och kunskap om ätstörningar och kroppsideal. Men det är ju svårt också för man kan ju inte bara peka på varför man får ätstörningar för det varierar ju så mycket från person till person. Men det allra svåraste problemet är nog för att det inte bara är fysiskt utan psykiskt också. Att vara smal behöver inte betyda lycka, fråga bara någon som har ätstörningar. Dom mår inte bra! Tyvärr tror jag inte att det här problemet kommer att lösas men jag vågar i alla fall hoppas på en minskning!

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus