Okej people!


Julia Axelsson 2008-02-10

Okej people! Jag tar ett stort steg när jag lägger ut den här, en utav mina hundra krönikor jag skrivit. Pratade nyss med en mycket klok tjej och gav mig själv en kick i rumpan och la ut den, så här är den. En aning gammal och dammig men den har ett myckt bra budskap. Hands up!

Jag behöver ingen bekräftelse från någon annan än mig själv...
Okej. Let the truth be told.
Jag älskar att skriva krönikor. Jag har säkert ett 100 tal liggande på min dator. Nu tänker ni, vad kan Julia Axelsson skriva om? Blond, massa löshår, hennes liv är en dans på rosor. Säkert någon krönika om ljusrosa läppglans som man spyr över.
För Hey! Det är ju det jag är, aight?
En blond tjej, med massa löshår och bratkläder?
Så där blond och lite halvdum, en pappa som betalar allt och ett följetåg med snygga tjejkompisar som ser ut precis som jag. Vi klär oss likadant, kramas och gulla med varandra varje gång vi ses.
För er som har den här synen av mig,
Punkt ett: Jag är Blond – precis som hälften av Sveriges alla tjejer
Punkt två: Ja, jag har använt löshår – Soo? Jag bar mitt löshår , löshåret bar inte mig.
Punkt tre: Nej mitt liv är inte happy Always, det finns stunder då jag känner att allt och alla är emot mig, men jag ser ingen mening med att dra ut på mina sorliga stunder allt för länge – livet är vad man gör det till kort & gott.
Punkt fyra: Jag har fått höra dumblondin ett antal gånger. Och nej, jag tar inte åt mig for exempel: Mina 280 poäng borde tala för mig och mina blonda kompisar när jag säger att jag hade se så där 100 poäng mer än dom som kallade mig dum blondin.
Punkt fem: Okej. You got me. Jag är bortskämd. I’ll keep my mouth shut!
Och sist men inte minst, Ja jag har krönikor om allt från skor till läppglans,
Men jag har också krönikor om dubbelmoral, ryska revolutionen, andra världskriget, Demokratiska krönikor and the list goes on.
Så,  nu gör vi det här klart för oss once for all: People talk their asses out to much!
Sverige är alldeles för hatiska. Hatiska mot allt som heter glädje, lycka & självkänsla. Men here I go! Jag ska trotsa Sveriges nya regel – ”tyck inte om dig själv”
Jag Älskar Mig Själv. Hör ni? Visst klingar det vackert?
Hälften av er tänker nu, precis som jag tänkte innan.
Shit vilken fjortis vi har här – tjejen tror hon är nått.
Men nej, jag tror inte jag är nått. Jag vet att jag är nått, jag är någon som vet vad jag kan och vill ha. Jag är bara någon, som är trött på att man aldrig få step out and say:
– Hey! I’m proud of myself!
Vare sig du är den blonda tjejen med Louis Vuitton väskan som åker på pappas pengar eller om du tjejen som kämpat sig ur en trasig barndom men ändå känner dig som en vinnare.
Stå på er! För varför ska jag omkring och säga att jag inte kan, när jag kan? Face it! You can have the face and the brain.

Jag kan stolt säga att jag vill vara som mina vänner, för jag är en Wannabe när det kommer till mina vänner. Absolut! Dom är snygga, grymt snygga på alla sätt och visst, dom är smarta och som pricken över I:et är dom urtrevliga. Så är det då konstigt att jag vill vara som dom?
Jag tycker det är grymt bra för dom som går ut och säger, jag är inte som alla andra.
Tummen upp för dig, du är stark! Men tummen upp för er som erkänner att detta är Jag, jag är kanske någon som ser ut som någon annan. Tummen upp för alla som säger detta är Jag! Jag älskar mig själv! För den jag är och för den jag valt att vara.

Så nu får ni höra det igen, Jag älskar mig själv.
Som den blonda tjejen med hjärna som jag är, behöver jag ingen bekräftelse från någon annan än mig själv.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus