Vad kan jag göra, lilla jag?


Matea 2007-05-29


Tänk dig att du kollar ner på jorden från rymden. Du ser de fina färgerna, blått hav och grönt land och tänker att jorden den kommer att finnas där för all evighet.

Men tänk om den inte skulle det, tänk dig ett ruttet äpple mellan Venus och Mars. Det skulle kunna vara vårat fel. Det är vi som har bidragit med att hela jordens klimat förändras.
Alla våra nya uppfinningar som fick oss att tro att vi går framåt i teknik och vetenskap. Industrierna, bilarna och de splitternya datorerna, mobilierna och TV: n. Vad ska vi lämna efter oss till dem som kommer att leva på den här planeten i framtiden?
Förhoppningsvis mer än en rutten frukt. Men det kommer bara hända om vi fortsätter förstöra vår planet, det är inte för sent ännu, men alla måste hjälpas åt.

Själv känner jag att det inte finns på mycket att göra, vad kan jag göra, lilla jag?
Kanske är det för att det inte finns tillräckligt information, inte information om miljöförstörelsen för den informationen finns överallt. Utan information om hur man stoppar den. Vad kan jag göra för att hjälpa? Man vill känna att man gör något viktigt. För det här är en viktig fråga, om du skulle fråga 100 personer skulle jag tro att minst 80 av dom skulle säga det, men ändå är det ingen som tar tag i den. Politikerna satsar på lägre skatter, skolan och jobben, men det viktiga är att om vi inte har någon jord att leva på, vad ska vi då med skatter, skola och jobb till.
Det räcker inte med att bara jag byter till en miljövänlig bil, utan alla måste hjälpa åt.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Instämmer Anonym 2007-09-03



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus