Mobiler i skolan

 


FB 2020-02-11

Nuförtiden är digitalisering i skolan väldigt vanligt. Elever i grundskolan får datorer tidigt och mobiler tillåts numera att användas på raster...oftast. Datorer är ju viktiga läromedel men också distraherande. Beroende på hur man använder den eller hur man är som person.Vissa elever använder dem på ett dåligt sätt och det är bara läraren som säger till. De andra eleverna i klassen vågar inte säga till.

Jag menar att vissa elever inte riktigt vet vad meningen är med att skolan har skaffat sig datorer och det är inte allt. Vissa slänger datorerna bara för skojs skull och för att imponera på sitt gäng. Det kan till och med hända att mobilerna har för stor fokus när det är lektion vilket de inte borde ha och det är inte på ett positivt sätt heller. Vissa elever smyger in med mobilerna och i vissa fall bara går in utan att bry sig om reglerna och lägga dem där läraren säger att de ska vara. Sedan när eleverna med mobiler väl sätter sig så säger läraren till men det hjälper inte utan det går bara ut över oss andra elever som sköter oss under lektionstid. 

 Jag tycker att alla skolor i Sverige borde ha kameror som verkligen fångar den/de som förstör så att alla inte behöver sota för det som bara vissa jobbiga personer gör. Om man har den skyldige person på film så kan man mejla hem till personens föräldrar. Jag menar att kameror kan göra lektioner lugnare och mobbningen mindre!

Vissa kanske har identitetsskydd men filmerna behöver ju inte spridas på internet. Skolan kan ju bestämma att det bara är rektorn eller personalen som har tillåtelse till filmerna.

Ja, det är ju en frihet att inte ha övervakningskameror men om man inte kan sköta sig så får man stå ut med konsekvenserna helt enkelt.

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Bra skrivet! LG 2020-02-12



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus