Ett gatubarns dagbok


William 7D 2006-05-10

Jag vill bara dö! Detta har jag tänkt mycket på den senaste tiden. Så sent som i går skrek mamma att det var ett stort misstag att föda mig och pappa slog mig. Nu har jag bestämt mig jag ska bli gatubarn och rymma hemifrån.

Jag har rymt nu kära dagbok! Jag springer nu medans jag skriver i dig. Jag måste nog sluta skriva nu. Mamma kommer i bil efter. Hejdå så länge.

Hej igen! Jag villade bort mamma mitt inne i stan och nu sitter jag här på lekplatsen. Jag tänker nog sova här inatt jag är helt utmattad

Det är kväll och jag har lagt mig ner för att sova och för att skriva lite i dig innan jag somnar. Usch! Vad kallt det är, hoppas jag överlever natten! Hej då dagboken

God morgon dagboken! Det var jättekallt inatt. Undrar hur jag ska få tag i mat idag, jag får försöka tigga lite mat kanske till och med stjäla lite mat. Usch hemska tanke jag har aldrig stulit förut. Jag kom just på en sak. Det är marknad i dag på torget.

Hej igen dagboken! Jag har precis satt mig på marken för att börja tigga lite. Snälla ge mig en bit mat! *Usch jag kände mig hemsk* snälla ge mig en bit mat snälla jag har inte ätit på 2 dagar så snälla ge mig en bit mat!(En man kom förbi) ”ta den här tian och köp lite bröd eller vad som helst men försvinn ur mitt synfält”.

Kära dagbok! Den där mannen var både snäll och otrevlig. Han var ju snäll som gav mig tian men otrevlig i språket. Nåja nu är jag inte så jättehungrig längre. Och en annan bra sak dagboken är att jag har nog pengar till två frallor till frukost imorgon. Men nu måste jag sova så jag orkar upp tidigt imorgon. Jag tänker nog kolla om ett tillfälligt jobb. God natt.

Morgonen gryr och jag är klarvaken. Jag ska precis iväg för att köpa frallor. Hej så länge. Hej igen! Jag har precis köpt frallor och gissa vad jag hittade på vägen dit? En 20- lapp! Nu har jag till och med till smör imorgon. O just det jag glömde nästan. Jag har fått jobb på bageriet där jag köpte frallor.  Jag får inga pengar men jag får mat varje dag plus om jag skulle få dricks får jag behålla det. Jippie! Jag skriver mer i dig lite senare, måste jobba, hej då. Jag har rast i en timme nu för att äta lite och givetvis skriva i dig. Här får jag jättegod mat, korv och potatis idag. Det är jättegott! Hej då vi ses.

Hej dagboken! Jag har lagt mig ner för att sova nu. Jag får sova här i bageriet om nätterna sa bagaren. Han är jättesnäll och om jag jobbar bra så kommer jag få gå tidigare imorgon och ha lite skoj för då får jag 200 kronor att göra vad jag vill för men jag tror att jag ska spara dem och fortsätta jobba. God natt.

God morgon igen dagboken! Jag ska börja jobba med en gång. Bagaren är inte ens uppe än. Jag ska överraska dem med frukost på sängen. Hej då, måste skynda mig. Hej igen! Bagaren och hans fru blev jätteglada över frukost på sängen att jag fick 50 kronor som tack. Jag passade på att fråga om jag inte kunde få 50 kronor varje dag. Och han sa ja så nu tjänar jag mina egna pengar till mat och skoj. Nåja nu ska jag nog gå och lägga mig lite extra tidigt. God natt.

God morgon dagboken! Jag måste sätta igång och jobba nu. Hej då.
Hej dagboken du skulle bara gissa vad som hänt! Jag är jätteglad. Det är det bästa som hänt mig. Bagaren undrade var jag bodde och jag sa att jag var föräldralös. Då sa bagaren att jag kunde bo hos dom och att jag kunde ha dom som styvföräldrar om jag ville och jag sa givetvis ja med ett leende och tyvärr måste jag sluta skriva i dig för evigt för nu har du inga sidor kvar. Hej då för evigt.

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus