Ett gatubarns dagbok


Lisa 7A 2006-05-08

Kära dagbok, idag har jag samlat plastpåsar. Jag tänker på mina föräldrar vart kan dom vara? Jag saknar dom. Jag är alldeles ensam nu. Imorgon ska jag försöka tjäna lite pengar på mina plastpåsar. Om jag får lite pengar så ska jag ta mig till soptippen. Jag får åka till soptippen med en kompis för en tia. Om jag inte får ihop till en tia så är jag värdelös.
/P


Kära dagbok, idag har jag sålt mina plastpåsar. Det gick förvånansvärt bra. Jag fick ihop 12kronor. Så imorgon så ska jag till soptippen med en kompis. Det ska bli spännande. Nu ska jag packa alla mina grejor som jag ska ha med mig dit. Jag vet ju aldrig om jag stannar där.
/P


Kära dagbok, detta är nog den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag åkte till soptippen idag. Jag fick lite mat och hittade ett skjul som jag och min kompis ska bo i. Vi hittade också två stycken filtar på soptippen. Dom ska vi sova gott med hoppas jag. Äntligen har jag fått en kompis att sova med. Nu känner jag inte mig så ensam längre. Jag har ett hem nu. På soptippen kan jag sova och leka med mina nya kompisar.
/P


Kära dagbok, idag har jag fixat till mitt hem. Mina kompisar har hjälpt mig att göra skjulet fint. Vi har hittat fler filtar och lite mat.
Jag och mina kompisar har tänkt att vi ska bo alla i skjulet. Dom får bo där som tack eftersom dom hjälpte oss att fixa vårt hem. Det kanske blir trångt men vad gör man inte för sina vänner?
Idag har jag tänkt på mina föräldrar. Dom är borta. Jag saknar dom. Jag vill ha föräldrar. När jag ser alla barn gå med sina mammor & pappor i hand och  äter en bit mat så blir jag så avundsjuk. Tänk om jag haft det så, då hade jag varit lycklig.
/P


Kära dagbok, idag har det hänt något väldigt spännande och roligt. Jag har hittat en biljett som inte var använd. Jag ska åka till stan med den har jag tänkt. Och i stan ska jag leta efter nåt att äta till alla. Skriver senare när jag har varit i stan.
/P


Hejsan, nu har jag varit i stan, jag hittade en stor limpa med bröd. Jag är glad! Detta är den andra dagen i mitt liv som jag har fått äta mig mätt. Det bästa med att vara mätt är att det känns som om man inte behöver hitta någon mer mat på ett helt år. Men det vet jag ju att jag måste göra för att överleva. När jag blir stor så vill jag bli en snäll och trevlig matgivare. Jag ska bli en god människa, jag ska ge gatubarn mat och kärlek. Dom ska få känna sig betydelsefulla och glada. Jag ska kämpa för att dom ska få ett jobb och få leva lyckliga.
/P

Kära dagbok, idag har jag och mina kompisar varit ute och lekt. Vi lekte hela dagen det var soligt och skönt. Jag kände mig fri på nåt sätt. Vännerna och jag har bestämt att vi ska försöka ta oss till ett barnhem. Vi vill komma alla vi 5 på samma barnhem. Vi åker imorgon. Dom vännerna jag har nu är nog dom bästa vännerna jag haft. Med tanke på att dom vännerna jag hade innan stack ifrån mig. Dom struntade i mig. Lämnade mig på gatan alldeles ensam. Ingen utav dom brydde sig.
/P


Kära dagbok, detta är den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag och mina vänner är just nu på ett barnhem. Alla vi fick bo på ett och samma barnhem. Här är det så mysigt. Här har man någon som bryr sig. Här vill jag alltid bo. Jag tänker på min framtid. Jag vill bo här och sedan skaffa mig ett jobb och tjäna pengar. Sen ska jag bo med mina vänner i ett hus. Det är min dröm.
/P


Kära dagbok, idag har vi haft det bra här på barnhemmet. Vi har spelat fotboll idag. Det är så fint och bra här. Alla är snälla och man får äta sig mätt varje dag. Nu är nog den enda gången i mitt liv som jag kan kalla mig lycklig.
/P


Kära dagbok, idag har vi gjort julpynt. Det är första gången jag ens rör på en julkula. Den är så vacker. Den hänger i granen så vacker. Den bara glänser och man kan se sig själv i den. Jag tycker om julen. Jag längtar till julafton när vi ska äta julbord. Det ska bli gott så gott. Längtar. Imorgon ska alla få göra ett kort och ge till någon. Jag ska göra ett kort till min allra bästa vän. Han som hjälpte mig till soptippen. Han är den bästa vännen.
/P



Kära dagbok, idag har jag gjort ett julkort med en julkula på. Jag målade det finaste jag kunde. Jag gav den till den bästa. Han blev glad. Jag fick ett kort tillbaka från honpm. Jag blev glad. Det kortet ska jag spara i hela mitt liv.
/P



Kära dagbok, idag har vi fått godis. Det var choklad. Gott! Jag åt två stycken. Imorgon är det jul. Jag ska ge en julklapp till den bästa. Och sen ska jag ge en julklapp till hon som sa att jag och mina kompisar fick bo på samma barnhem. Hon som ringde runt för att fixa. Hon som sa att hon skulle göra allt för att vi skulle få det bra. Hon ska få en min dagbok. Det dyrbaraste som jag har. Hon ska få läsa alla mina dagar innan jag kom hit. Hon ska få se vad hon gjort för mig och många fler. Hur glad jag är för att hon gjort detta för oss. Och den bästa ska få en stor kram och en lyckospark i rumpan. Så att han får ett bra liv i framtiden.
/P

Kära dagbok, nu så ska jag ge min dagbok till henne.
Jag kommer få det bra här på barnhemmet. Jag ska skaffa ett jobb om några år. Sen ska jag få en familj och leva lyckligt.


Tack till dig!


/Peter

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus