Gullabosleven


Michaela 9a 2007-04-19

Jag har valt att intervjuva Gullabosleven för att det ligger nära där jag bor och jag känner en om jobbar där. Jag ringde upp på dagen och frågade om det gick bra. sedan tog jag mopeden upp och interjuvade ägaren. Så här gick det till...

Jag frågar Roland som äger affären tillsammans med hans fru om varför han startade upp i Gullabo. Han sa att det var en annons i smålandstidningen om affären som var nerlagt för några år sedansom fick honom att bli intresserad. Han tycker det är svårt med leverans eftersom det ligger så långt in på landsbygden. Han tycker om att arbeta i affären för han träffa myket trevligt folk. Han har varit egenföretagare länge och tycker inte att det är så svårt att starta upp eget.affären har nu funnits i ca 1 år. Dom som jobbar i affären är ägarna + 1 anställd.det går inte så framåt just nu, men om kanske framåt hösten blir det bättre om det kommer dit en bensinstation vid affären. Om det kommer att genomföras vet jag inte. Han säger om man ska starta eget första gången är det viktigt att gå igenom id`een nogrannt innan man genomför den. Man ska också ha tillräckligt bra ekonomi fö att int få allt för stora skulder i början. Det tar minst 6 månader innan man får pengar tillbaka. När han startade affären började han med att bilda ett aktiebolag till affären. Sedan skaffar man en revisor,konult och sedan är det det bara att jobba på säger Roland. Jag avslutar intervjun och tackar för att jag fick komma.



Egen kommentar: jag tycker att det var roligt att intervjuva honom och jag hoppas att det kommer bli bättre med affären.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus