Mitt liv som gatubarn


Thommy 7D 2006-05-10

- Hej! Jag heter Douglas. Jag är 14 år gammal. Jag bor i New York. Jag blev av med mina föräldrar när jag var 8 år nu lever jag på gatan. Nu ska jag berätta hur jag hamnade på det här barnhemmet. Jag åt på en bit frukt jag fick tag på. Jag var på väg till en restaurang. Bakom brukar man kunna hitta mat i soporna. När jag kom dit var några av mina kompisar där och letade mat. När vi var där kom en kock ut och började skälla på oss.
- Stick! sa kocken.
- Men vi letar ju bara efter lite mat. sa jag.
- Nej stick nu ungjävlar! sa kocken.
Sen sprang vi iväg. För han började jaga oss. Efter ett litet tag slutade han och vi gick och satte os på en bänk i Central Park. Vi satt där och tittade på alla rika människor som gick förbi. Det kom förbi ett par rika ungar som skrattade när dom såg att vi var fattiga. Sen gick vi iväg till ett ställe där hemlös får lite mat att äta. Men det var fullt så vi gick vidare. Vi satte oss och började tigga utanför en affär. Vi satt där vi fick tag i några mynt. Det kanske blev några dollar. Sen kom butiksägaren ut. Dom började skrika åt oss.
- Dra era skitungar! skrek ägaren.
- Nej vi får väl sitta här om vi vill! skrek jag tillbaks.
- Nä nu! skrek han och tog tag i mig och började slå mig. Han slog mig mycket. Jag började blöda. Mina 2 kompisar hjälpte mig upp. Ägaren hade gått in igen. Mina kompisar hjälpte mig upp på en bänk. Vi satt där ett tag och undrade vad vi skulle göra nu. Sen kom vi på vad vi kunde göra. Vi kunde stjäla lite mat ur ett fruktstånd. Och det gjorde vi. Vi gick till ett fruktstånd som hette Joeys frukt. När vi kom fram började min kompis snacka med Joey och vi andra tog 4 äpplen var och sen sprang vi runt hörnet. Joey sprang efter oss han ropade.
- Stanna ungjävlar! Ge tillbaks frukten! skrek Joey.
- Aldrig vi tänker inte stanna! skrek vi tillbaks.
- Polis Polis ta fast tjuvarna! skrek Joey
Och rätt som det var grep nån tag i mig så jag tappade frukten. När jag vände mig om såg jag att det var en polis som hade tagit tag i mig. Sen vände jag mig åt andra hållet och såg mina kompisar försvinna bland allt folket på gatan. Polisen slängde in mig i polisbilen. Sen åkte vi iväg till polisstationen. På polisstationen fick jag sitta i ett rum och vänta.
Det luktade illa i rummet. Det luktade som kloaken. Jag hade varit där nere en gång när jag var jagade. Det fanns några fler än jag i rummet. Det fanns en uteliggare och en kvinna som såg ut som om hon hade felparkerat eller nåt för hon hade fina kläder och en stor ring på vänstra ringfingret så hon var nog gift. Efter några timmar kom en polis in och sa.
- Du ska inte bli straffad för att du stal frukten istället ska du till ett barnhem. Där du ska bo i fortsättningen, sa polisen.
- Jaa! sa jag högt.
- Kom nu så åker vi, sa Polisen
Och så åkte dom iväg till barnhemmet. Och där är jag nu.

Tipsa en vn Skriv ut




Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus