Mitt liv som gatubarn


Helén 7A 2006-05-08

Mio har du pengar eller mat? Så började de flesta dagarna de senaste 4 veckorna. Jag ska förklara vad som hände. Jag bodde hos min farmor, farfar och, min farbror, där hade jag bott i 14 år. Alltså i hela mitt liv. Min pappa dog i kriget och min mamma dog när jag föddes. När jag var 8 år våldtog min farbror mig för första gången. Det hände nästan varje gång jag kom hem ifrån skolan.

När jag precis fyllt 14 rymde jag hemifrån. Jag rymde till mina kusiner men där var jag bara i några dagar för där visste jag att de skulle leta. Jag satte igång mot stan. Där mötte jag en tjej som heter Fia. Nu är jag och Fia bästa kompisar. När jag tänker på farmor och farfar blir jag ledsen. Jag kunde ju bara säga som det var. Men jag visste att de inte skulle tro på det. Varför skulle deras fina son våldta sin brorsdotter? Nu har jag inga pengar, ingen mat och ingen stans att sova. Jag vet inte vad jag ska göra. Men det är bara att leva och inte tänka på sin farbror. Jag vet inte varför han gjorde det. Vi hade ju alltid haft så roligt. Jag kunde inte tro att det skulle hända.
-Men nu har det gjort det, sa Fia, och det var inte ditt fel. Det ska du inte tro.
- Nej men vad ska jag göra nu? sa Mio.

Varje dag fick man tänka på vad man skulle äta, vart men skulle hitta maten. Men jag gjorde en sak jag ångrar så mycket nu, som jag inte fattar att jag kunde göra. Jag hade ju varit beroende när jag bodde hos farmor och farfar. Men jag hade slutat. Jag skulle inte ha börjat knarka igen. Pengarna jag köpte det för kunde jag ju ha köpt mat för men det tänkte man ju inte på då. Men det gjorde varken jag eller Fia. Varje natt var jag rädd att man skulle bli våldtagen eller slagen eller till och med skjuten. Vi sov i sopptunnan. Det va ju bättre än att bo på gatan. Men jag visste inte vad jag kunde göra för att få pengar. De pengar jag nu tjänade köpte jag ju knak för. Jag jobbade lite som prostituerad. Men dom pengarna räckte ju inte så länge. Men jag visste inte om jag skulle gå hem till farmor och farfar, eller vad skulle jag göra? Vilket beslut skulle jag ta. Jag gjorde det. Jag gick hem till farmor och farfar. Jag sa till min farbror om har någonsin skulle röra mig, skulle jag gå till polisen. Efter det rörde han aldrig mig mer!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus