Måndagen den 14 oktober 2019 - klockan 02:48
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Hej och välkomna till Musikugglans/Portens webbtidning!

Skicka insändare


Tipsa redaktionen


Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

« Föreg. Nästa »

Att ha en egen YouTube-kanal.

Att ha en egen YouTube-kanal.


Cal-Gustaf 2015-06-10


Har du inget att göra i sommar? Om det är soligt kan man ju alltid bada, men vad gör man de regninga dagarna? Här får du ett litet tips!

YouTube är en populär social media. Den populäraste YouTube-användaren är PewdiePie (Felix Kjellberg) som har över 30 miljoner prenumernater, som han kallar för Bros.

Så varför inte skaffa en egen YouTube-kanal? Det har Carl-Gustaf gjort!

- Jag har två kanaler på YouTube. Den ena heter Täbb Uhb Carl-Gustaf och den andra heter TBBGamingZone

Hur kom min första kanal upp?

Jag var inne på mitt Google-konto och skulle kolla på YouTube, och då helt plötsligt kom oväntat mitt YouTube-konto, och då tänkte jag om jag kanske skulle skapa min egen kanal. Jag har haft kontot sedan 2012, men första videon laddade jag upp 2014.

Om kanalerna;

Täbb Uhb Carl-Gustaf

Täbb Uhb Carl-Gustaf är huvudkanalen. Där har jag 20 videos och 13 prenumeranter. Här laddar jag lite allt möjligt. Jag har bland annat videos på LEGO. Exempelvis har 3 lego-videos på Simpsons. En av dem över 700 visningar. 

TBBGamingZone

TBBGamingZone är min spelkanal, och det heter jag på de flesta spelen också, exempelvis Minecraft, Geometry Dash, mm. Där laddar jag ENDAST upp videos på spel. Hittills har kanalen bara en video, och där spelar jag Pac-Man, men ändå har jag hållt på med nya videos. Kanalen har 1 video och 5 prenumeranter.

 

Tips.

Vill du ha en egen kanal? Om du vill behöver du ett Google-konto, och behöver du komma på ett bra namn. Och det namnet ska vara något som ingen annan har.

Viktigt! Tänk på att det finns massor med personer som skriver elaka saker om dina videoklipp i kommentarerna. Det händer nästan alla. Men du kan stänga av dem, det jag alltid när jag lägger ut nya videos, det gör du i Avancerade inställningar. Sedan bockar du av 'Tilliåt kommentarer'.


Tipsa en vän     Skriv utStrax före start...
Strax före start...

Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race är en av seglingens största tävlingar


Volvo Ocean Race (VOR) är en seglingstävling som seglas runt världen nästa race kommer att börja 2021 och kommer att avslutas 2022. Tävlingen är ca 46 000 sjömil. Dem seglar över alla hav, chanserna är stora att saker såsom master eller segel går sönder.

Läs mer
Boken är läskig men filmens specialeffekter gör filmen mycket läskigare.

Läskigaste filmen detta århundradet 
 

Just nu går It kapitel 2 på bio och den är minst lika bra som It 2017.


På filmstaden kan man nu se uppföljaren till Stephen King's It - om man är över 15år gammal förstås. Om du är en skräckfantast så ska du defenitivt se filmen....

Läs mer


Läs mer

Reportage repetition i matsal

Höstkonserten närmar sig, de första repetitionerna med drama, musik och kör börjar nu ta plats. Årets första repetition ägde rum i våran egen matsal....

Läs mer


Den blodiga affären

Läs mer


Musikalen WAX!

Idag den 25 oktober hade årets Höstkonsert Wax premiär. I de ledande rollerna ser vi elever från årskurs 8 och 9, och med på scen hade de en enorm barnkör...

Läs mer


Bästa vårtecknet - Portens musikal!

I månader har Portens 6-7:or övat inför Vårmusikalen. Scenografigruppen har tillverkat kulisser, skådespelarna har övat repliker och sångnummer, musikerna...

Läs mer
Vinnaren med sitt paket!

HON VANN QUIZZEN!

Förra veckan firades världsboksdagen, och på Musikugglan kunde man gå en tipspromenad med start i  biblioteket och sedan  runt skolgården. Idag fick vi veta vem...

Läs mer
En Toalett vill nog ingen fastna i!

Pinsamma saker

De pinsammaste sakerna på som hänt elever på Musikugglan


Vi frågade 7 elever på Musikugglan om vad var det pinsammaste som hänt dem. Här är våra 7...

Läs mer

SPEL 2018

Vi har tittat på spel och plockat ut top 5 bästa spelen 2018


 5. Metro Exodus

I framtiden kommer mänskligheten att leva i tunnlar under marken, åtminstone om...

Läs mer

klart.se

UGGLAN
Den senaste teatern här på skolan var Häxtävlingen som Andréa ska berätta lite för oss om. Hon är en av de unga eleverna som har sett föreställningen.

Andréa går i klass 2:B på Musikugglan och som har berätta lite om den senaste föreställningen Häxtävlingen!

- Jag tycker att den var rätt bra, den var ju liksom inte dålig, säger Andréa.
Spännande är en annan sak, som Andréa tycker, var bra med denna pjäs.
-Den handlar om en trollkarl som ordnar en tävling och den som vinner skulle han gifta sig med, och det blev Primadonnan som var en ballerina, berättar Andréa.

Hon tycker också att den var lätt att förstå och att den var humoristisk, helt enkelt ett rätt bra betyg. Andréa berättar också att Primadonan inte var magisk i sig utan det var hennes magiska trollspö som gjorde henne speciell och magisk och att hon var god och inte ondsint.

-Och nu kommer vi till den spännande biten. Hur många ugglor får pjäsen?

-Den får nog 4 ugglor! utbrister Andréa!!!


Betyg: 4 ugglor av 5 möjliga
Porten
Ansvarig utgivare:   Karinlindell
Webmaster:   Karinlindell
Redaktion:   Adam, Adrian, Ahmed, Anton, Carl, Eddie, Emilia, Emma, Ernest, Gabriel, Hadi, Hilda, Lisa, Lovisa, Ludwig, Max, Maya, Måns, Pontus, Sixten, Theo, Tobbe, Viktor, Ester, svante, my