Lördagen den 15 december 2018 - klockan 16:48
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Hej och välkomna till Musikugglans/Portens webbtidning!

Skicka insändare


Tipsa redaktionen


Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

« Föreg. Nästa »


SPEL 2018


Herman, David, Emil 2018-10-12

Vi har tittat på spel och plockat ut top 5 bästa spelen 2018

 

5. Metro Exodus

I framtiden kommer mänskligheten att leva i tunnlar under marken, åtminstone om händelserna från den ryska författaren Dmitrij Gluchovskij blir sanning. Hans böcker har tidigare utvecklats i spelform med lyckade resultat, men frågan är om inte Metro Exodus ändå blir det stora genombrottet. Här ser miljöerna om möjligt ännu mer  ogästvänliga ut, och befolkas numera av massiva livsfarliga varelser. Allt är uppbyggt i en öppen spelvärld som lär passa konceptet utmärkt.

4. Monster Hunter World

Monster Hunter World slukade upp all fritid när det släpptes i början av 2018. Tidigare delar av spelet har bjudit på extremt svåra men belönande strider, Monster Hunter World lär göra detsamma fast i en öppen och betydligt vackrare miljö.

3. Spider-Man

Med några extremt sällsynta undantag brukar licensspel sällan bli bra, och vi får gå tillbaka väldigt många år för att hitta ett bra spel med Spindelmannen. Men det här utvecklas av Insomniac. Samma studio som gav oss Ratchet och Clank. Sony verkar dessutom langa in stora summor i projektet, med tanke på hur imponerande det ser ut att vara.

2. God of War

Det var länge sedan vi såg God of War men med 2018 släpptes en ny del av det framgångsrika spelet.

Kratos fått ett barn som han ger sig ut i äventyr med. Fokus har flyttats från antikens grekland till den nordiska mytologin. I övrigt ser God of War ut att bli lika brutalt bra som tidigare delar.


1. Red Dead Redemption 2

Rockstar har aldrig bråttom med sina spel. Senaste titeln var liksom Grand Theft Auto V, som visserligen nylanseras till andra format, men som släpptes på hösten år hösten 2013. Men snart är det dags för ett nytt spel att släppas, när det försenade Red Dead Redemption 2 släpps. Förväntningarna på detta spel är så klart enorma. Föregångaren var riktigt bra, och hålls av många som Rockstars bästa spel. Klarar man av att hålla samma nivå som det förra spelet lär även detta bli en succe.

 

Tipsa en vän     Skriv utSPEL 2018

Vi har tittat på spel och plockat ut top 5 bästa spelen 2018


 

5. Metro Exodus

I framtiden kommer mänskligheten att leva i tunnlar under marken, åtminstone om händelserna från den ryska fö...

Läs mer

Spelreccensioner

Vi har betygsatt 10 olika spel som man kan hitta på AppStore! Spelen kan få 1-5 poäng.

Läs mer
Detta är en stad som är byggt på en server av några spelare som man kanske ser.<br /><br />Denna bild kommer http://www.minecraftdl.com/

Recension: Minecraft

Vill du ha ett annorlunda spel som behöver en bra kreativitet?
Kör Minecraft!


Vi har recenserat spelet Minecraft som är ett sorts "sandbox" spel. Sandbox betyder att det ä...

Läs mer

klart.se

UGGLAN
Den senaste teatern här på skolan var Häxtävlingen som Andréa ska berätta lite för oss om. Hon är en av de unga eleverna som har sett föreställningen.

Andréa går i klass 2:B på Musikugglan och som har berätta lite om den senaste föreställningen Häxtävlingen!

- Jag tycker att den var rätt bra, den var ju liksom inte dålig, säger Andréa.
Spännande är en annan sak, som Andréa tycker, var bra med denna pjäs.
-Den handlar om en trollkarl som ordnar en tävling och den som vinner skulle han gifta sig med, och det blev Primadonnan som var en ballerina, berättar Andréa.

Hon tycker också att den var lätt att förstå och att den var humoristisk, helt enkelt ett rätt bra betyg. Andréa berättar också att Primadonan inte var magisk i sig utan det var hennes magiska trollspö som gjorde henne speciell och magisk och att hon var god och inte ondsint.

-Och nu kommer vi till den spännande biten. Hur många ugglor får pjäsen?

-Den får nog 4 ugglor! utbrister Andréa!!!


Betyg: 4 ugglor av 5 möjliga

Radio

Våra nya reportrar har varit på radio p4 Blekinge! De blev intervjuade och fick intevjua Mattias som jobbar på radion. Ni kommer att kunna läsa interviun med Mattias längre ner i artiklen.

Att vara med i radion var både roligt och spännande.

- Vi fick instruktioner innan sändningen t.ex att en avlång lampa som lyste grönt när det var sendning, säger Siri

- Dessutom fick vi önska en låt, vi valde Beyonce, berättar Sarah.


Mattias jobbar som pogramledare på p4 Blekinge, innan har han jobbat på en liten närradio.
Redan närhan var liten spelade han in egna radiopogram, som t.ex Topp 5 som han visade för sina föräldrar varje fredag!

En av de pinsamaste saker han har gjort här på P4 är t.ex när han fick näsblod i direktsändning, eller när han mitt i sändningen glömde namnet på en gäst som han skulle intervjua!

- Ett bra tips om man är intreserad av radio eller att jobba som journalist på en tidning är att vara nyficken och intresserad av det mesta, berättar Mattias.

Ett anatt bra tips är att veta mycket om vad som händer runt omkring i världen och vara uppdaterad av vad som hender!

- Vill du bli radiopogramledare eller jounalist så är det bra att vara uppdaterad om vad som händer i världen och runt omkring dig och det kan du bli genom att t.ex läsa tidningar och böcker, eller titta och lysna på nyheterna. Så kanske det blir du som står där i direktsändning en dag!

Överallt


Ny spalt

Äntligen finns en tidningsdel speciellt för 3-6!

lSiri och Sarah har länge velat ha en tidning men ingen av dem visste att den andra var intresserad. Sarah var först och berättade om sin idé för Siri och hon hängde på direkt.

- Jag tycker att det ska bli kul och intressant att arbeta med en tidning. Vi kommer att lära oss massa saker och vi hoppas att många kommer att tycka om det vi skriver, säger Sarah.

Sarah är snart 11 år och hon bor med sina föräldrar, lillasyster och sin hund. Hon spelar fiol och handboll. Hon gillar också att läsa och är nyfiken på det mesta. Sarah har flera favorit ämne i skolan: NO, matte och SO.

- Det ska bli jätte kul att skriva artiklar och ta bilder. Jag ser fram emot att intervjua roliga människor! säger Siri.

Siri är 10 år och hon bor tillsammans med sin mamma, pappa, lillasyster, katt och marsvin. På fritiden dansar hon och spelar gitarr. Siri gillar att skriva och läsa och musik är det bästa hon vet. I skolan är Siris favorit ämnen historia och NO.

Sarahs och Siris artiklar kommer du att kunna läsa i högerspalten på Porten.it.

(Klicka på artikeln för att se fler bilder, och läsa artikeln i ett större format)

Sagovandring
Sagovandring

Fredagen den 22;e november 2013 hade gruppen Extradramat från högstadiet en sagovandring för eleverna från F-3. Det blev som en levande tipspromenad med skådespel hämtade från Bröderna Grimms folksagor. Klasserna hade innan arbetat med sagorna under barnboksveckan, och nu kom Mästerkatten i stövlarna, Törnrosa och Askungen till liv ute i skogen.

5:orna i Kretsmästerskapen
5:orna i Kretsmästerskapen
I förra veckan hölls Kretsmästerskapen. Det är en friidorttsturnering för skolorna i Karlskrona. Eleverna i klass 5 på Musikugglan var med och tävlade, och flera av dem kom långt och gick vidare till final.

Sigge från 5B gick vidare i höjd och längd, där kom han på fjärde och femte plats. Han berättade att vädret var kallt på morgonen men att det blev varmare frammåt lunch.

Lukas var också nöjd med sin insatts. Han tävlade i höjd, kast med liten boll,häck och höjd.

- Det var jättekul att vara med och tävla och träffa folk från andra skolor! berättar Lucas. Han ser fram emot flera liknande idrottstävlingar med klassen.

Klara och Tilde var också med och kämpade i bl.a kulstötning och höjd. De var inte det minsta nervösa innan de skulle tävla.

Love tävlade i kulstötning. Han var däremot ganska nervös innan han skulle stöta,men när han slappnade av blev han helt säker på vad han skulle göra, och stötte långt och kom på hela 6e plats.

Carl tävlade i alla grernarna och han vann guld!

- Jag var helt säker på att jag skulle vinna från början!

Ännu en tävling!
tävling

I lördags var ett gäng från klass 4B på simtävling i Hässleholm. De tyckte det var kul och kämpade som bara den, men tyvärr kom de inte till final.
- Men det var jätteroligt ändå! berättar Tova och Jacob.

Bästa fyran!

Porten
Ansvarig utgivare:   Karinlindell
Webmaster:   Karinlindell
Redaktion:   Malak, filip, Emma, Ester, Elias, Herman, Emma-Lisa, Emil, Agnes, Maja, Lovis, Alexander, Martin, svante, Emma, David , Vilma