Onsdagen den 18 september 2019 - klockan 07:23
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Hej och välkomna till Musikugglans/Portens webbtidning!

Skicka insändare


Tipsa redaktionen


Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

« Föreg. Nästa »

GODASTE LUSSEBULLEN!

GODASTE LUSSEBULLEN!


Nilla Blomlöv 2013-12-06

Julmys på Systrarnas

Julmys på SystrarnasVi på Porten var sugna på lite lussebullar men vi ville först veta vilket cafe som gjorde de godaste bullarna, så vi skickade ut våra experter på provsmakning.

Våra smaklökar var laddade och redo. Vårt första stopp blev på den mysiga och stämningsfulla cafeterian "Systrarna Lindqvist". Innan vi beställde så frågade vi bagaren några frågor. 

Vi frågade varför just hans cafe bakade de godaste lussebullarna.

-Vi bakar de goaste lussekatterna för att vi endast använder oss av äkta råvaror och rikligt med saffran. 

De började med sin försäljning samma dag som vi var där.
 
-Idag bakade vi ca 200 bullar och nästan alla är redan slut. sade han. Vi stoppade in varsin lussebulle i munnen, vi tyckte att de var lite torra men det gjorde inte så mycket eftersom att det var precis lagom mängd saffran och socker. Ett minus var de äckliga, gula russinen. De var sura och slemmiga. Vi kom fram till att Systarnas bullar fick 4 av 5 tomtar.

Vi tackade och lämnade det trevliga och gammaldagsa cafet bakom oss och fortsatte till Waynes Coffe. Vi kom in och beställde varsin bulle, till det beställde vi även varsin varm choklad med grädde och kanel. På waynes bakar de ca 300 lussebullar varje dag. Vi tyckte deras lussebullar var lite för fuktiga och söta, men man fick verkligen en julig känsla av den goda saffranssmaken. Det var extra gott att de var varma och nybakade. Waynes bullar fick 3 av 5 tomtar.

Vi begav oss med en mysig stund bakom oss på det juliga Waynes Coffe. Vi fortsatte till Cafe 3G. Där var det fullt av folk och stimm. Det luktade nybakat i hela cafet. Vi hade beställt och gick o satte oss. vi smakade bulllarna ,det var sten hårda som det verkade som att lussekatterna hade legat ett tag. Det var för mycket kadermumma. Men goda rusin.Caffe 3Gs lussebullar fick 2 av 5 tomtar. 

Om du verkligen vill ha en riktig smakupplevelse tycker jag att du ska besöka Systrarnas Lindqvist och smaka deras lussebullar! Jättegoda!


Tipsa en vän     Skriv ut

Läs mer

Nu närmar sig musikalen och det jobbars in i det sista

Läs mer

Reportage repetition i matsal

Höstkonserten närmar sig, de första repetitionerna med drama, musik och kör börjar nu ta plats. Årets första repetition ägde rum i våran egen matsal....

Läs mer


Den blodiga affären

Läs mer


Glöm inte att lyssna på Vi i femman idag!

Idag 7/2-2017 så ska Vi i femmans blekingefinal äga rum och vi kan stolt presentera klass 5B som ska delta i tävlingen mot nättrabyskolans klass 5B! Vi ställde några...

Läs mer


Musikalen WAX!

Idag den 25 oktober hade årets Höstkonsert Wax premiär. I de ledande rollerna ser vi elever från årskurs 8 och 9, och med på scen hade de en enorm barnkör...

Läs mer


Bästa vårtecknet - Portens musikal!

I månader har Portens 6-7:or övat inför Vårmusikalen. Scenografigruppen har tillverkat kulisser, skådespelarna har övat repliker och sångnummer, musikerna...

Läs mer
Vinnaren med sitt paket!

HON VANN QUIZZEN!

Förra veckan firades världsboksdagen, och på Musikugglan kunde man gå en tipspromenad med start i  biblioteket och sedan  runt skolgården. Idag fick vi veta vem...

Läs mer
En Toalett vill nog ingen fastna i!

Pinsamma saker

De pinsammaste sakerna på som hänt elever på Musikugglan


Vi frågade 7 elever på Musikugglan om vad var det pinsammaste som hänt dem. Här är våra 7...

Läs mer

SPEL 2018

Vi har tittat på spel och plockat ut top 5 bästa spelen 2018


 5. Metro Exodus

I framtiden kommer mänskligheten att leva i tunnlar under marken, åtminstone om...

Läs mer

klart.se

UGGLAN
Den senaste teatern här på skolan var Häxtävlingen som Andréa ska berätta lite för oss om. Hon är en av de unga eleverna som har sett föreställningen.

Andréa går i klass 2:B på Musikugglan och som har berätta lite om den senaste föreställningen Häxtävlingen!

- Jag tycker att den var rätt bra, den var ju liksom inte dålig, säger Andréa.
Spännande är en annan sak, som Andréa tycker, var bra med denna pjäs.
-Den handlar om en trollkarl som ordnar en tävling och den som vinner skulle han gifta sig med, och det blev Primadonnan som var en ballerina, berättar Andréa.

Hon tycker också att den var lätt att förstå och att den var humoristisk, helt enkelt ett rätt bra betyg. Andréa berättar också att Primadonan inte var magisk i sig utan det var hennes magiska trollspö som gjorde henne speciell och magisk och att hon var god och inte ondsint.

-Och nu kommer vi till den spännande biten. Hur många ugglor får pjäsen?

-Den får nog 4 ugglor! utbrister Andréa!!!


Betyg: 4 ugglor av 5 möjliga
Porten
Ansvarig utgivare:   Karinlindell
Webmaster:   Karinlindell
Redaktion:   Adam, Adrian, Ahmed, Anton, Carl, Eddie, Emma, Ernest, Gabriel, Hilda, Lisa, Lovisa, Ludwig, Max, Maya, Pontus, Sixten, Theo, Tobbe, Viktor, Ester, svante