Fredagen den 19 april 2024 - klockan 12:25
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Hej och välkomna till Musikugglans/Portens webbtidning!

Skicka insändare


Tipsa redaktionen


Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

« Föreg. Nästa »

  Bästa Netflix serien 2021

  Bästa Netflix serien 2021


Filip 2021-03-26


Nu när många sitter hemma och har tråkigt på grund av pandemin har Netflix-användandet ökat. Därför tänkte jag dela med mig av min topp 15 lista på serier.

15 Dead To Me

Dead to Me är en amerikansk TV-serie som är en mörk komedi.

Serien handlar om en änka som är på en spännande jakt efter föraren som dödade hennes man. Hon blir vän med en excentrisk optimist som inte är som hon brukar. Och resten får du se själv.


14 Lupin

Assane Diop, inspirerad av gentlemannatjuven Arsène Lupin, planerar sin hämnd på den rika familjen som begick en stor oförrätt mot hans pappa. Omar Sy, känd som Driss i En oväntad vänskap, spelar huvudrollen i den uppfriskande och underhållande serien. 


13 Afterlife

Afterlife är en bra serie för de som gillar cyniska och känslosamma serier.

Serien handlar om en tidningsskribent som försöker komma över sin frus tragiska död genom att vara så otrevlig som möjligt så att de som försöker hjälpa honom ska ge upp.


12 The last kingdom

The last kingdom handlar om Uhtred. Uhtred var född som saxare men blev bortrövad av vikingar och hans dröm är att en dag ta tillbaka det land som hans familj en gång ägde.


11 Rivendell

Karaktärerna i serien kämpar mot vanliga tonårsproblem men även ett stort mysterium. Serien är för dig som gillar kriminaldrama eller tonårsserier.


10 The Crown

En dramaserie från 2016 som skildrar Elizabeth II:s tid som drottning från trontillträdet 1952 och framåt i tiden. Den berättar om det som händer bakom stängda dörrar på Buckingham Palace och Downing Street 10. I serien upplever man de viktigaste händelserna i Storbritanniens historia.  


9 The Witcher

Gillar du den omåttligt populära tv spelet The Witcher baserad på Andrzej Sapkowskis böcker? Nu kan du följa Geralt of Rivias äventyr i en tv serie. The Witcher handlar om en trollkarl som får i uppdrag att rensa världen från obehagliga monster.


8 The 100

Jorden har inte varit bebott i över 97 år efter kärnvapnens apokalypsen. Nu skickas 100 kriminella ungdomar för att se om man kan komma tillbaka till jorden.


7 The Umbrella Academy

Serien handlar om en grupp barn som har fått superkrafter. En dag försvinner deras bror men allt rullar på. När deras adoptivfar dör kommer brodern tillbaka.


 
6 The queen's gambit

In The queen's gambit följer vi en föräldralös flicka som lär sig shack utav barnhemmets vaktmästare. Detta skulle förändra hennes liv för alltid.


5 La casa de papel

La casa de papel är en serie som handlar om rån. Det händer mycket saker i serien som gör att den är otroligt intressant. Jag skulle tipsa den till dig som gillar spänning.


4 Stranger Things

Serien handlar om en pojke vars mystiska försvinnande påverkar hela staden.Hans vänner hittar en tjej som kan hjälpa dem att hitta honom, men tjejen är efterlyst av stadens hemliga labb. För de som gillar sci-fi tonårs- eller thrillerserier är denna perfekt.


3 The flash

Har du mycket tid att slösa? Då är The Flash serien perfekt för dig. Den har 6 säsonger och varje säsong är lika spännande. Karaktären bor i Amerika och hela hans liv vänds upp och ner när en partikelreaktor exploderar i staden och ger honom exceptionella krafter.


2 The order

Serien handlar om ett collage med två hemliga organisationer som har “krig” mellan varandra. Huvudkaraktären försöker komma med i en organisation för att döda sin mammas mördare. Serien passar dig som gillar trollkonst, varulvar eller skol/ungdomsdrama.

1 Kobra Kai

För de som tycker om kampsporter är denna serien ett måste.

Serien är en uppföljare till de klassiska filmerna Karate Kid från 80-talet. Dock så behöver man inte se dem för att förstå handlingen. Huvudkaraktären blir mobbad i skolan och börjar i karate. Serien handlar mycket om vänskap och förlåtelse.

 

 

 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Hockeypulver
Hockeypulver

Årets glassnyheter 2024

I denna artikel ska vi testa årets glassnyheter, vilka är värda att köpa?


Vi testar några nya glassar från GB och Farbror Arnes. Vi betygsätter hur de smakar och ser ut, och om de är prisvärda och unika. De kan få mellan 1-10 poäng, där 10 är det bästa.


Magnum Euphoria-Pink lemonade är en citronglasspinne med en kä...

Läs mer
Så går tiden inte lika fort igen.<br /><br />Ta vara på dessa tibsen så går tiden inte lika fort när du kenner så.

Saker du kan göra om tiden går för fort

Ibland känns det som att loven går fort och vardagarna långsamt. Det är för att du gör fel saker på loven. Detta ska du läsa om du tycker tiden går för fort, för här är våra bästa tips för att få sekunderna...

Läs mer
De här böckerna är de mest lånade i mellanstadiet.

Vad händer på biblioteket?

Biblioteket på Musikugglan har just nu ungefär 5300 böcker.  De som lånar mest böcker är mellanstadiet! Men vilka är de mest populära? Det kan vara bra...

Läs mer
Här är några böcker från skolbiblioteket som du kan  läsa!

10 saker du kan göra på sportlovet!

Istället för att sitta hemma hela lovet kan du hitta på något roligt, eller tråkigt. Här finns 10 olika saker att göra.

Läs mer
Efter sin presentation tackades Camilla med en bukett blommor.

Camilla Brunsberg besöker åttorna på Musikugglan i Karlskrona

Politikern Camilla Brunsberg, ledamot i Sveriges riksdag, besökte Musikugglan 19 januari. Hon pratade bland annat om riksdagens uppgifter, rösträtt och vad hennes parti, Moderaterna,...

Läs mer
Granen är det bästa pyntet!

Top 10 bästa jul dekorationerna

I helgen är det första advent och det är dags att pynta. Jag berättar för er vilka som är de bästa juldekorationerna och vilka ni inte borde ha.

Läs mer
Godis som kan bli ditt!

Jultävling på porten😁

Vi på Porten annonserar en jultävling!!!! För att delta måste du gå i årskurs 6-9


Den som mailar in det bästa julrimmet på valfri present har chans att...

Läs mer


Musikugglans trollkarl från Oz!

I onsdags var det äntligen dags för höstkoserten som vi förberett under hela terminen!  Ca 250 elever stod på scen och framförde en modern version av Trollkarlen...

Läs mer
Här på träslöjden jobbar de med rekvisitan till musikalen.

Kulturpass 23

Vi i media gruppen har varit runt och kollat lite i de olika grupperna inför höstkoserten som i år är trollkarlen från Oz.


I år intäffar konserten onsdagen den 8...

Läs mer
Denna stolpen är placerad vid Verköledens korsning till Knösö.

Den nya cykel rundan i Karlskrona!

Den nya cyckel rundan runt Karlskrona är perfekt att testa nu på höstlovet. Här får du läsa om allt du behöver veta om den.

Läs mer

klart.se

UGGLAN
Den senaste teatern här på skolan var Häxtävlingen som Andréa ska berätta lite för oss om. Hon är en av de unga eleverna som har sett föreställningen.

Andréa går i klass 2:B på Musikugglan och som har berätta lite om den senaste föreställningen Häxtävlingen!

- Jag tycker att den var rätt bra, den var ju liksom inte dålig, säger Andréa.
Spännande är en annan sak, som Andréa tycker, var bra med denna pjäs.
-Den handlar om en trollkarl som ordnar en tävling och den som vinner skulle han gifta sig med, och det blev Primadonnan som var en ballerina, berättar Andréa.

Hon tycker också att den var lätt att förstå och att den var humoristisk, helt enkelt ett rätt bra betyg. Andréa berättar också att Primadonan inte var magisk i sig utan det var hennes magiska trollspö som gjorde henne speciell och magisk och att hon var god och inte ondsint.

-Och nu kommer vi till den spännande biten. Hur många ugglor får pjäsen?

-Den får nog 4 ugglor! utbrister Andréa!!!


Betyg: 4 ugglor av 5 möjliga
Porten
Ansvarig utgivare:   Karinlindell
Webmaster:   Karinlindell
Redaktion:   Ebba, Emmi, Enja, Hedda, Lova, Maja, Melissa, Nina, Oscar, Saga, Tobbe, Tone, Vera