En tidning till Dig från Göteborgs Stad
Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 12:27
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Vad innebär en flirt?


Vårt Göteborg 2001-10-19

Hur förhåller vi oss kring mäns våld mot kvinnor? Vad innebär det att flirta på jobbet? Vilka värderingar bär vi med oss i vårt dagliga arbete?
Dessa frågor sysselsatte under en dag i september representanter för olika myndigheter, som på ett eller annat sätt hanterar kvinnofridsfrågor. Poliser, socionomer, psykologer och åklagare bjöd på sig själva, visade sin egen osäkerhet och konstaterade tillsammans att detta är svåra frågor.
Thomas Johansson, professor i socialpsykologi, lade en vetenskaplig grund för diskussionerna. Han visade bla att 35 procent av kvinnor som varit gifta eller sammanboende med en man, har utsatts för våld av den tidigare maken.
–Jag tror att alla kvinnor är rädda för män i vissa situationer, förklarade Tomas Wetterberg, sakkunnig hos jämställdhetsministern.
Han tycker också att medvetenheten om de egna värderingarna och deras betydelse många gånger varit låg hos exempelvis socialarbetare och poliser han mött på andra håll. Den här arbetsdagen upplevde han glädjande nog att många här i Göteborg börjat fundera på detta.

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Vårt Göteborg
Ansvarig utgivare:   Ulf Källström
Webmaster:   Ulf Källström