En tidning till Dig från Göteborgs Stad
Tisdagen den 23 april 2024 - klockan 21:57
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Offentliga toaletter - med skvalmusik?


Simon Kallerdahl 2001-10-19

Simon Kallerdahl vill att man skall ljudisolera de offentliga toalletterna
Bild:Peter Svenson
Simon Kallerdahl vill att man skall ljudisolera de offentliga toalletterna

Nu tror ni att jag skall börja rabbla om hur skitiga och äckliga alla offentliga toaletter är, att det aldrig finns toaletter när man väl behöver dem. Men så är inte fallet utan det är designen som stör mig.

Jag vet inte om någon har tänkt på det innan men det är en otrolig akustik på offentliga toaletter, hur man än gör så känns det som om det låter över ett helt kvarter.
Självklart är det väldigt praktiskt med kakel på väggarna och allt annat i metall, det är lätt att göra rent, och så vidare, men den mannen som designade den offentliga toaletten tänkte aldrig på akustiken, och är det inte extra viktigt just på offentliga toaletter att man skall kunna få vara i fred utan att alla runt omkring hör vad man håller på med?
Jag har inte kommit fram till en bra lösning på problemet, men man kanske kan fylla taket med ljudisolerande material eller bara sätta upp lite fler grejer i rummet så att ljudet inte får något att studsa på.
Om det nu inte finns någon bra lösning för designen så får man väl lösa det på nåt annat sätt, kanske lite easylistening radio, och på detta sätt kan man även få sponsorer i form av radiokanaler, och då kan man även få bukt på problemet med skitiga och äckliga toaletter.

Simon Kallerdahl

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Vårt Göteborg
Ansvarig utgivare:   Ulf Källström
Webmaster:   Ulf Källström