En tidning till Dig från Göteborgs Stad
Fredagen den 19 april 2024 - klockan 01:54
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Utöka lokaltrafiken!


Ung kollektivåkare 2001-10-19

Idag är snabb framkomlighet väldigt viktigt. Från hemmet till skolan, från hemmet till jobbet, med stopp för att lämna sitt barn eller lillasyskonet i skolan.
Ja, och snabbt är ju nyckelordet. Fler och fler skaffar bil istället för att utnyttja lokaltrafiken.
Kanske är det av lathet, men jag tror det beror på att lokaltrafiken helt enkelt har för få turer på de längre linjerna och framför allt på expresslinjer, det vill säga de linjer som går längre sträckor med färre stopp.
Visst kommer det nya spårvagnslinjer nu, men det är
i första hand busslinjerna som behöver utökas. Linjer som 64, 86, 40 och så vidare, går inte alltför ofta, till exempel 86:an går en gång i halvtimmen.
En linje som jag och många med mig gärna skulle vilja se gå en gång i kvarten istället. Undersökningar visar ju att om 20-30 år så kommer vi inte kunna ta bilen till stan, om bilmarknaden fortsätter öka i samma takt som den gör nu.
Att åka kollektivt är ju jättebra, men det kräver att det finns fler avgångstider, så att man kan välja en tidpunkt som passar just en själv, vem vill vara en timme tidigare
i skolan för att bussen går för tidigt? Då ber man ju hellre om skjuts av sina föräldrar som oftast gärna ställer upp. Och på så sätt ökar ju biltrafiken.
Tycker inte du som jag?

Ung kollektivåkare

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Vårt Göteborg
Ansvarig utgivare:   Ulf Källström
Webmaster:   Ulf Källström