ORGELFORUM - Sveriges enda orgeltidskrift!
Lördagen den 18 september 2021 - klockan 18:31
Förstasidan
Artiklar

   


Orgeltävling 2018


2017-05-23


Nationell Tävling för unga organister i Jönköping maj 2018Svenska Orgelsällskapet inbjuder i samband med sitt årsmöte – tillika 40-årsjubileum -  i Jönköping 4-6  maj nästa år till en nationell orgeltävling för organister födda efter 1 maj 1983 (svenska medborgare, utbytesstudenter och studenter som är utländska medborgare vid svenska musikhögskolor samt utländska medborgare verksamma i Sverige). Tävlingen kommer att äga rum i Kristine kyrka i Jönköping där det finns två orglar av högsta klass: en kororgel i form av en barockkopia från 2012 och en stor romantisk läktarorgel från 1912. Juryn består av Leo van Doeselaar, Amsterdam/Berlin, Inger-Lise Ulsrud, Oslo och Hans Fagius, Lund. Förutom penningpriser får de tre pristagarna också ett antal konsertengagemang runt om i Sverige. Sista datum för anmälan är 15 oktober.

      Orgeltävlingar är vanligt förkommande runt om i världen, men det är åtskilliga decennier sedan något liknande arrangerades i Sverige. En nationell orgeltävling kommer förhoppningsvis att öka intresset för orgelmusik i vårt land, inspirera unga organister till att satsa lite extra och dessutom positivt medverka till rekrytering av kyrkomusiker.

      Tävlingen är en del av orgelfestivalen  Vätterorgel i Jönköping med omnejd 4-6 maj 2018 med Svenska Orgelsällskapet som huvudarrangör. Arrangemanget kan genomföras genom generösa bidrag från bl.a. Växjö stift, Kungliga Musikaliska Akademien, Sensus och medverkande församlingar.


Tävlingsfolder (pdf) eller klicka på bilden

     
Tävlingsfoldern i pappersform kan rekvireras från Sensus i Jönköping: lotta.bernberg@sensus.se eller telefon 036-309880.


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Svenska Orgelsällskapet
Textalk

Det danske orgelselskab

Svenska Orgelsällskapets hemsida
Ansvarig utgivare:   Jan Cedmark
Webmaster:   Anders Gustavsson
Redaktion:   Anders, Marcus